En Sıcak Konular

KCK'dan Diyarbakır'da asayiş operasyonu

19 Ağustos 2014 09:49 tsi
Devlet gücü gibi davranan PKK, Diyarbakır’da ‘asayiş uygulaması’ yaptı. Silahlı militanlar kahvehane ve sokaklarda uyuşturucu operasyonu düzenledi. Vatandaşların üstlerini arayıp, gözaltı yaptı. Esrar sattığı iddia edilen kişiler sopalarla dövüldü

PKK Doğu ve Güneydoğu’da ikinci bir devlet gücü olarak faaliyet göstermeye başladı. KCK’ya bağlı şehir ve gençlik örgütlenmeleri polis gücü gibi faaliyet gösteriyor. Daha önce pek çok yerde yol kesip kimlik kontrolü yapan örgüt elemanları bu kez işi farklı bir boyuta taşıdı.

EN İŞLEK CADDE

KCK/PKK'nın gençlik yapılanması ve asayiş birimi olarak bilinen Yurtsever Devrimci Gençlik -Hareketi (YDG-H) Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde önceki gece  ‘uyuşturucu operasyonu’ düzenledi.

Saat 21.00 sularında ilçenin en merkezi yeri olan Gazi Caddesi ve Melik Ahmet Caddesi’ne çıkan yüzleri kapalı ve silahlı YDG-H üyeleri, yoldan geçen vatandaşları durdurup kimlik sordu. Esrar ya da uyuşturucu madde sattığından şüphelendiği kişileri bir süre gözaltında tuttu. KCK’nın ‘şehir operasyonu’ bununla da sınırlı kalmadı. Kahvehane ve internet kafelere giren örgüt mensupları, silah çekerek vatandaşları sıraya dizdi. Kimlik kontrolü yapan yüzü kapalı kişiler buralarda da bazı vatandaşları gözaltına aldı.

SOPALARLA DÖVDÜLER

YDG-H üyeleri, bu sırada esrar sattığı, torbacılık yaptığından şüphelendikleri bazı kişileri sopalarla dövdü. Şehrin göbeğinde terör estiren ve herhangi bir engellemeyle karşılaşmayan örgüt polis operasyonlarında olduğu gibi tüm bu faaliyetlerini görüntülü olarak kayda aldı. Örgüt operasyon görüntülerini internetten paylaştı.

Bu arada Diyarbakır valiliği bir açıklama yaparak olayı yalanladı. “Şehrimizde yaşanmamıştır” dedi. Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı da olayla ilgili soruşturma başlattı.

13 IŞİD militanını gözaltına almışlardı

Önceki gece Diyarbakır’da uyuşturucu operasyonu düzenleyen YDG-H geçtiğimiz hafta Hakkâri’nin Şemdinli ilçesindeki yol üzerinde arama noktası kurarak IŞİD militanı olduğu belirtilen 13 kişiyi yakalamıştı.

YDG-H 1,5 yıl önce kuruluşunu ilan etti. Kendisini PKK’nın şehirdeki ‘askeri unsuru’ olarak tanımlıyor. Bünyesinde asayiş, ahlak ve uyuşturucu gibi birimleri da olan örgüt, şehirdeki eylemleri organize ediyor.

Diyarbakır-Bingöl yolu yine kapatıldı

Diyarbakır – Bingöl karayolunu 23 Mayıs’tan 16 Haziran’a kadar ulaşıma kapatan PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H ile bazı örgüt yandaşları, bir kez daha yol kapatma eylemi başlattı.

Diyarbakır-Lice karayolunda seyir halinde olan Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne ait aracı durduran eylemciler, kimsenin geçmesine izin vermiyor. Eylem haberi alan jandarma ise Diyarbakır tarafından Kocaköy kavşağında Lice tarafından ise Duru Jandarma Karakolu kavşağından yolu keserek vatandaşları alternatif yol olan Hani’ye yönlendiriyor. PKK’nın gençlik ve milis yapılanması tarafından geçtiğimiz günlerde 24 gündür trafiğe kapatılan Diyarbakır-Bingöl karayolu KCK’nın çağrısı üzerine açılmıştı. Yolu trafiğe açan örgüt, bölgedeki eylemini yolun kenarına kurduğu çadırlarda sürdürüyordu.

GEREKÇE HEYKEL SORUŞTURMASI

Diyarbakır Valiliği’nin, heykel için suç duyurusunda bulunması ve Lice Cumhuriyet Savcılığı’nın da soruşturma başlatması üzerine günlerdir eylemlerini yol kenarındaki çadırda sürdüren eylemciler dün yolu trafiğe kapattı.  

PKK Şengal’e bayrak dikti!

PKK ikinci Kandil’i kuracağı iddia edilen Şengal’de Saddam döneminden kalan karakollara yerleşti. Ağır silahlarla poz veren militanlar binalara PKK flamaları astı

IŞİD örgütünün Musul'un ardından Şengal (Sincar) bölgesine saldırması ve Ezidilere yönelik katliamları PKK’nın bölgedeki etkin olmasına yol açtı. Kandil Dağı'ndan gönderilen PKK militanları Şengal bölgesinde giderek güçleniyor. Bölgede adeta ikinci bir Kandil oluşturuluyor.

PKK Şengal Dağı zirvesinin yanı sıra eteklerinde bulunan ve daha önce Irak merkezi hükümetine bağlı askerler, Peşmergeler ve son olarak da IŞİD'in kullandığı karakol ve stratejik noktaları denetim altına almış durumda.  Irak’ın idam edilen devlet başkanı Saddam Hüseyin döneminden kalan karakollara yerleşen örgüt buralara PKK flamaları ile Abdullah Öcalan posterlerini astı.

TETİKTE BEKLİYORLAR

Dağdaki bir çok Ezidi köyünde de ağır silahlarla üslenen PKK'lılar dağın birçok noktasında tetikte bekliyor.Kuzey Suriye’den gelen YPG (PKK’nın Suriye kolu PYD’nin silahlı gücü) ile birlikte zaman zaman IŞİD güçleri ile savaşıyorlar.

Asker ve polise bombalı saldırı

Van’da askere ve polise iki ayrı saldırı gerçekleştirildi. İlk olarak Van'ın Gürpınar ilçesinde yol güvenliği sağlayan askeri time PKK tarafından bombalı saldırı düzenlendi. Saldırı Gürpınar İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli 15 kişilik komando timi saat 10.00 sıralarında Güzelsu ile Sevindik Mahallesi arasında yol güvenliğini sağlamak amacıyla önlem aldığı yerde meydana geldi. Timin görev için tedbir aldığı bölgeye önceden PKK'lılar tarafından döşenen patlayıcı, uzaktan kumanda ile infilak ettirildi. Büyük gürültü ilemeydana gelen patlamada ölen ve yaralanan olmadı. İkinci saldırı Van'ın Saray ilçesinde yaşandı. Saray'dan İran sınırındaki Kapıköy Hudut Kapısı'na giden İlçe Emniyet Amirliği’ne ait zırhlı aracın Keçikaya mevkisinden geçişi sırasında, terör örgütü mensuplarınca yola döşenen mayın patlatıldı. Patlamada, araçta bulunan bir polis memuru hafif şekilde yaralanırken, araçta da hasar oluştu.

MİNİBÜS DEVRİLDİ: 12 ASKER YARALI

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde 9'uncu Kolordu Komutanlığı'na aitM.G. yönetimindeki askeriminibüs dün saat 15.00 sıralarındaAlisofu Köyü yakınlarında sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole devrildi. Takla atan minbüsteki 12 er yaralandı.Askerlerden birinin sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Militan heykeli için yıkım kararı

Diyarbakır Lice ilçesi Yolaçtı Köyü'nde PKK mezarlığına Mahsum Korkmaz heykelinin dikilmesiyle ilgili sürdürülen soruşturma kapsamında Lice Sulh Ceza Mahkemesi, heykele el konulması kararı verdi.

Diyarbakır'ın Lice ilçesi Yolaçtı Köyü'nün kırsal kesiminde geçen yıl çatışmalarda ölen PKK'lılar için mezarlık kurulmuştu. 15 Ağustos’ta ise PKK'nın Hakkâri'nin Şemdinli ve Siirt'in Eruh ilçelerine ilk saldırılarını gerçekleştirmesinin yıl dönümünde, baskınları gerçekleştirenler arasında bulunan Mahsum Korkmaz'ın heykeli dikilmişti.

Bu haber 692 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,658 µs