En Sıcak Konular

CHP'nin 2015 genel seçim stratejisi belli oldu

19 Ağustos 2014 09:48 tsi
CHP'nin 2015 genel seçim stratejisi belli oldu Kurultay sürecine giren CHP’de, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun gündemi 2015 seçimleri. Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının analiz edildiği toplantıda “Merkez sağ oylar ortada. Genel seçimlerde bu oylar üzerine strateji oluşturulmalı” görüşü dile getirildi

Trakya, Ege ve Akdeniz’de CHP’nin oy ağırlığını koruduğunu düşünen parti yönetimi, AK Parti’nin oylarının yüzde 50’nin üzerine çıktığı Karadeniz, Orta ve Doğu Anadolu’ya yönelik seçim stratejisi oluşturma kararı aldı.  Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, genel seçimlere yönelik milletvekili listelerinde, bu üç bölgede merkezden sağdan isimlere yer verecek.

CHP ÇERÇEVEYE HAPSEDİLEMEZ

CHP Grup Başkan Vekili Hamzaçebi, CHP’nin oy oranının Kılıçdaroğlu ile birlikte yüzde 19-20 bandından yüzde 28'lere taşındığını belirterek, “Şu anda bu seviyeyi beğenmiyoruz. Bu oy oranıyla yetinmemiz mümkün değil daha yukarı taşımamız gerekir. Yüzde 20'lerden bu seviyelere Kılıçdaroğlu ile geldik. Eksiklikler, yanlışlıklar olabilir ama parti doğru istikamettedir.  Sosyal demokrat parti toplumun belli kesimlerinden oy alacak şeklide hapsedilemez" dedi.

İstifa edip ‘Adayım’ dedi

Kurultay sürecinde ilk adaylık açıklaması Yalova Milletvekili Muharrem İnce’den geldi. Grup Başkan Vekilliğinden istifa eden İnce, dün Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Kılıçdaroğlu’na telefonla bilgi verdiğini belirterek, “Kurultay’da genel başkanlığa aday olacağım” dedi. Kurultay tarihine “baskın kurultay” tepkisi gösteren İnce, delegelere seslenerek, “Beni genel başkan seçerseniz benim de ilk işim tüzüğü değiştirmek olacak. Genel başkan seçildikten sonraki ilk 2 seçimde partiyi birince parti yapamayan genel başkan istifa etmiş sayılır hükmünü koyacağız. O koltuğa yapışıp kalmak yok” diye konuştu. İnce, Feyzioğlu’nun olası adaylığı ile ilgili, “Herkes genel başkanlığa aday adayı olabilir. Herkese başarılar dilerim. Ben yola çıktım, benim geri adımım yok artık. Adaylıktan vazgeçmeyeceğim” dedi.

‘İnce’nin adaylığı beni mutlu etti’

Cum­hu­ri­yet Halk Par­ti­si (CHP) Ge­nel Baş­ka­nı Ke­mal Kı­lıç­da­roğ­lu, Mu­har­rem İn­ce'nin ge­nel baş­kan­lı­ğa aday­lı­ğı­nı açık­la­ma­sıy­la il­gi­li ola­rak, "Bir ya­rı­şa gi­re­ce­ğiz. Aday­lık açık­la­ma­sı be­ni son de­re­ce mut­lu et­ti. Uma­rım gü­zel bir ya­rış ola­cak­tır" de­di.

AK Parti Kongresi için iptal başvurusu

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart  AK Parti'nin 27 Ağustos'ta tarihinde yapılacak 1. Olağanüstü Kongresi'nin yasal dayanağı bulunmadığını iddia ederek, kongrenin hükümsüz sayılması, iptali ve yapılmasının önlenmesi amacıyla idari tedbirlerin alınması noktasında Çankaya İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na başvurdu.

Muhaliflerden yeni hamle

Muhalifler, Genel Merkez’in kurultay tarihini belirlemesinin ardından “tek aday” çıkarmak için nabız yoklamalarına başladı.



Bu haber 535 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,916 µs