En Sıcak Konular

İzmir'de polislere yönelik operasyon

19 Ağustos 2014 09:44 tsi
İstanbul'da emniyet mensuplarına yönelik operasyonların ardından İzmir'de de gözaltılar başladı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde, yeni kurulan sulh ceza hakimliğinden alınan arama ve gözaltı kararıyla operasyon başlattı. Askeri casusluk davası ve liman işletme müdürlüğündeki rüşvet ve yolsuzluk operasyonuyla ilgili dinlemelerde görev yaptığı iddia edilen polisler gözaltına alındı. Limanla ilgili yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna Ulaştırma Bakanı eski  Binali Yıldırım'ın bacanağı C.H.'nin de adı karışmıştı.

32 GÖZALTI KARARI

İzmir'in yanı sıra Aydın ve Erzurum'un da bulunduğu illerde görev yapan 32 kişi hakkında gözaltı ve adreslerinde arama kararı alındığı öğrenildi. Sabah saat 05.30 sıralarında eş zamanlı yapılan operasyonlarda gözaltına alınan emniyet mensupları, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden alınan sağlık raporunun ardından eski Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü binasının bulunduğu Bozyaka Hizmet Binası'na getirilmeye başlandı. Yaklaşık 10 kişinin gözaltına alınarak emniyete getirildiği öğrenildi.

6 KİŞİ DAHA EMNİYETE GETİRİLDİ

İzmir'de başlatılan operasyon kapsamında gözaltına alınan 6 kişi daha İzmir Emniyet Müdürlüğü Bozyaka Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

Askeri casusluk davası ve limanla ilgili rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda görev yapan polislere yönelik operasyonda bu sabah gözaltına alınan 6 kişi, İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Bozyaka Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Bir minibüs içinde getirilen polisler, emniyet binasına alındı. Emniyet önünde geniş güvenlik önlemi alındı. Operasyon kapsamında gözaltına alınanların diğer kişilerin de sağlık kontrolünün ardından buraya getirileceği öğrenildi.

FUAT AVNİ YAZMIŞTI

Twitter fenomeni fuatavni, İzmir'deki emniyet mensupları için gözaltı ve arama kararı alındığını bildirmişti.

fuatavni, şu iddialarda bulunmuştu:

"İzmir'de iki önemli olayın intikamı alınıyor: Bacanak operasyonu ve casusluk operasyonu. İkisinin de ucu AKP'nin zirvesindekilere uzanıyor. İzmir Limanı'ndaki rüşvet çarkına yönelik operasyon yapılmış ve çarkın başında Binali'nin bacanağı Cemalettin'in olduğu anlaşılmıştı. Hükümet liman yolsuzluğunu 17-25 Aralık operasyonu gibi darbe diye lanse etti. Efkan 'Bu üçüncü darbe girişimidir' demişti. Tiran'ın talimatı ve Efkan'ın gayretiyle İzmir Limanı rüşvet operasyonu emniyet istihbarat raporuna hükümete darbe girişimi diye yazıldı. İzmir Valisi Mustafa Toprak, 'Kaç Cemalettin Kaç' diye haber uçurmuş bacanak zemin hazır hale gelinceye kadar ortadan kaybolmuştu. Binali'yi ihale havuzunda aracı olarak kullanan Tiran, Binali'nin bacanağına yapılanı hazmedemediğinden şimdi bacanağın intikamını alıyor. İzmir Emniyeti'ne yapılacak intikam operasyonunun ikinci nedeni daha vahim. Askeri Casusluk Davası'nda ortaya saçılan 'sivil çamaşırlar'. İzmir'deki askeri davayı yürüten emniyet mensupları birçok kişiye ait yüzlerce yatak odası görüntüsü ele geçirdi. Dosyadaki askerlerin yatak odası görüntüleri Tiran'ın çok hoşuna gitti. Her fırsatta askere belden aşağı vurmanın imkanını bulmuştu. Tiran, avenesi ve medyası bu görüntüler nedeniyle askeri köşeye sıkıştırmıştı. Görüntülerin savunulur yanı yoktu ve asker sinmişti. Hükümet, bu kozun keyfini bayağı sürdü. Ele geçirilen görüntülerde bazı bürokratların da olduğu tespit edilince keyifler alt üst oldu. Bürokratların bel altı ilişkileri deşifre edildikçe hükümetin ve havuz medyasının davaya bakışı doğal olarak değişti. Bürokratları yönlendiren tepe isimler kendilerinin de bel altı ilişkilerinin kayda alınıp alınmadığının tedirginliğini yaşadı. AKP üst yönetimi kendi görüntülerini dosyadan sildirtmek için her yolu denese de başarılı olamadı. Davayı durdurmaya çalıştı o da olmadı. Dava ilerledi, iddianame kabul edildi ve yargılama başladı. Deliller ve görüntüler artık devletin kasasında yani adli emanetteydi. Selam-Tevhid ve 17-25 Aralık delilleri takipsizlikle karartılsa da İzmir davası mahkemece kabul edildiğinden delillere kimse dokunamıyor. Ulaşılamayan ve içlerinde kendi görüntülerinin olduğunu düşündükleri deliller bir şekilde itibarsızlaştırılmalı ve yok sayılmalıydı. Önlem almazlarsa devletin kasasında olan o görüntülerin bir gün mutlaka ortaya çıkacağını biliyorlar. Operasyonun temel nedeni bu."

(CİHAN)

Bu haber 462 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,636 µs