En Sıcak Konular

Maliye ve SGK hacizleri durdurdu

19 Ağustos 2014 09:08 tsi
20 milyon kişinin beklediği torba tasarının yasalaşmasının Ekim'e kalması tedirgin ederken; Maliye ve SGK da hacizleri durdurdu.

Meclis'in tatile girmesiyle yaklaşık 20 milyon kişiyi ilgilendiren vergi ve prim affı 2 ay daha gecikecek.

Bu gecikme emlak vergisinden Bağ- Kur'a kadar birçok kalemde borcu olanları tedirgin ederken; Maliye ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), yaklaşık 100 milyar liralık alacağı üzerindeki hacizleri yasa çıkıncaya durdurdu.

MEKTUPLAR İPTAL EDİLDİ

Maliye, vergi borcu olanlara gönderilen haciz mektuplarını iptal ederken, vergi dairelerini de torba yasayı beklemeleri konusunda uyardı. Vergi daireleri, geçtiğimiz aylarda trafik cezasından motorlu taşıt vergisine kadar geçmişte borcu olanları belirleyerek haciz mektubu göndermişti. Mektuplarda, ödenmeyen borçların takibi sırasında haciz yaşanmaması için ilgili vergi dairelerine başvuru yapılması çağrısı yapıldı. Bu konudaki şikayetlerin artması üzerine mektupların gönderimi de durduruldu.

TARİH DEĞİŞECEK Mİ?

Torba yasa tasarısında, 30 Nisan 2014'e kadar olan borçların yapılandırılması öngörülüyor. Bu tarihin değişip değişmeyeceği merak ediliyor. Yüzlerce mükellef, 'sonraki tarihleri de kapsayabilir' beklentisi ile vergi borçlarını ödemeyi beklemeye aldı. Gelen yoğun talepler nedeniyle bu tarihin ileri bir tarihe kaydırılması gündemde. Maliye, bu konudaki talepleri dikkate alarak teknik çalışma başlattı.

İŞ DÜNYASI DA BEKLİYOR

 Meclis'e Haziran'da sunulan ve yaklaşık 40 gün komisyon görüşmeleri süren tasarının 126 maddesi tamamlandı. Ancak geri kalan 22 maddenin görüşmeleri 1 Ekim tarihine kaldı. Oda ve borsa başkanları, "Tasarının büyük bölümü zaten kabul edildi. Sayın Cumhurbaşkanı'nın yemin töreni sonrası Meclis hemen toplanmalı ve yasayı çıkarmalı" çağrısı yaptı.

5 BÖLÜM TAMAMLANDI

Toplam 6 bölümden oluşan torba yasa tasarısının ilk 5 bölümünün görüşmeleri tamamlandı. Kanunun görüşmelerine 1 Ekim'de açılacak yeni yasama döneminde devam edilecek. Torba tasarı, Soma'daki maden kazasında yaşamını yitirenlerin ailelerine yardıma ilişkin maddeler ve kamu alacaklarının yeniden yapılandırılması dahil birçok konuda düzenlemeleri içeriyor. Yasa tasarısında ayrıca taşeron işçilerin özlük haklarının iyileştirilmesi, kadın çalışanların doğum borçlanmasının 3 çocuğa çıkması gibi düzenlemeler de var.

Takvim



Bu haber 403 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,552 µs