En Sıcak Konular

Altın fiyatlarında gün sonu rakamları belli oldu

18 Ağustos 2014 17:30 tsi
Gün sonunda altın ve döviz piyasalarındaki rakamlar belli oldu. İşte en son oluşan altın, dolar ve euro fiyatları...

Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı haftanın ilk işlem gününde 1.300 dolar sınırında işlem görüyor. Geçen hafta cuma günü dalgalı bir seyir izleyen altının ons fiyatı 1.292 dolara kadar geriledikten sonra Ukrayna merkezli krizde artan jeopolitik risk algısından destek bularak 1.315 dolara kadar yükseldi.

Hafta sonu Ukrayna - Rusya arasındaki jeopolitik gerginliğin azalması ile düşüşe geçe altının ons fiyatı yeni haftanın ilk gününde 1.300 dolar sınırında işlem görüyor. Analistler, altının ons fiyatının jeopolitik gerginliklerden destek bulduğunu belirterek, jeopolitik risklerin gündeme gelmemesi ve ABD ekonomisinde verilerin iyi gelmeye devam etmesi durumunda altının düşüş trendine girebileceğini dile getiriyor.

Teknik olarak altının ons fiyatında 1.292 doların destek konumunda olduğunu belirten analistler, sekiz işlem gününün yedisinde test edilen ve kırılamayan 1.315 doların ise güçlü direnç konumunda olduğunu belirtiyor.

JEOPOLİTİK YÖNDE GELİŞMELER OLMAZSA 1280 DOLARA KADAR GENİŞLEYEBİLİR

Garanti Bankası Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Alper Kalyoncu konuya ilişkin değerlendirmesinde altının jeopolitik gelişmelere çok tepki verdiğini belirterek, geçen hafta cuma akşamı düşüş trendinde iken Ukrayna - Rusya arasındaki gerginliğin yeniden artmasıyla 1.300 doların üzerine çıktığını söyledi.

Gerginliğin hafta sonu tekrar düşmesi ile birlikte altının ons fiyatının tekrar 1.300 dolar sınırına gerilediğini kaydeden Kalyoncu, jeopolitik gerginlikler bu hafta tekrar tırmanmaz ve gündeme gelmez ise altının ons fiyatının 1.300 doların altına sarkmasının beklendiğini ifade etti.

Kalyoncu, ABD'den gelecek ekonomik verilerin de çok önemli olduğuna dikkati çekerek, şunları aktardı:

"ABD'de de veriler genelde iyi gelip faiz artışının olabileceği yönünde beklentilere destek veriyor. Bu da altının yönünü aşağı çeviriyor. Kısacası jeopolitik yönde gelişmeler olmazsa altının 1.280 dolara kadar gevşemesi beklenir. Şu anda altının ons fiyatında fiziksel talep görmüyoruz. Belki 1.300 doların altında 1.280, 1.250 dolara yaklaşırsa böyle bir talep gelme ihtimali olabilir. Bu seviyelerde fiziksel talep çok zayıf seyrediyor."

Dolar/TL'de yukarı yönlü hareketler görüldüğü için altının ons fiyatı düşse bile dolar/TL'nin yukarı gidiyor olmasının altının gram fiyatındaki düşüşü sınırladığını belirten Kalyoncu, dolar/TL 2,17,2,18 seviyelerinin üzerinde çok kalıcı kısa sürede çok yukarı gitmeyeceği beklentisinin olduğunu ve o anlamda altının gram fiyatının ons fiyatı ile birlikte gerileyeceğini söyledi.

Kalyoncu, altının gram fiyatının 90 TL'nin altına gerilemesinin beklendiğini ve 85 TL'lere doğru alım gelebileceğini ifade etti.

Bu haber 450 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,811 µs