En Sıcak Konular

Hurşit Tolon Zirve davası duruşmasında

18 Ağustos 2014 17:28 tsi
Zirve davasının bugünkü duruşmasında sanık Hurşit Tolon, duruşmalardan vareste tutulmasını istedi

Zirve Yayınevi'nde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesine ilişkin davanın 95. duruşmasına, bir süre önce cezaevinden tahliye edilen emekli Orgeneral Hurşit Tolon da katıldı.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu sanıklar eski Malatya Jandarma Alay Komutanı emekli albay Mehmet Ülger, Haydar Yeşil ve Ruhi Abat ile tutuksuz sanıklar emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Emre Günaydın, Salih Gürler, Abuzer Yıldırım, Murat Göktürk, Abdullah Atılgan, Adil Akçay, Mehmet Çolak, Adem Gedik, Levent Ercan Gelegen ve Hüseyin Yelki hazır bulundu.

Tutuklu sanık Varol Bülent Aral, Adana F-Tipi Cezaevi'nden, tutuksuz sanık Hamit Çeker Elbistan E-Tipi Cezaevi'nden, tutuksuz sanık Cuma Özdemir de Darende Adliyesi'nden telekonferans sistemiyle duruşmaya katıldı.

Mahkeme Başkan Vedat Koç, dava dosyasına gelen yeni evrak ve belgeler hakkında bilgi verdi.

Koç, misyonerlik faaliyetlerinin izlenmesine yönelik olarak Jandarma Genel Komutanlığı'ndan istenen talebe cevap verildiğini, MİT’ten istenen talebe ise cevap verilmediğini ifade etti.

Duruşmada söz alan emekli Orgeneral Hurşit Tolon ise yasal olarak bulunması gereken duruşmaların dışındakilerden vareste tutulmasını isteyerek, "Bir müfterinin (davanın tanık ve sanığı İlker Çınar) iğrenç iftiralarıyla yıllardır azap çekiyorum. Tek bir yalancı, tedarik edilmiş bir yalancı, bir müfteri yüzünden çekilen bu azaba son verilmesini talep ediyorum" diye konuştu.

Eski Malatya Jandarma Alay Komutanı emekli albay Mehmet Ülger ise "paralel yapı"nın küresel güçlerin taşeronluğunu yaptığını iddia ederek, şunları söyledi:

"17-25 Aralık darbeleri ile Fethullah Gülen'i, Humeyni'nin İran’ın başına getirildiği gibi Türkiye'nin başına musallat etmek istediler. Paralel yapı, küresel güçlerin taşeronluğunu yapmaktadır. Zirve Yayınevi davası, ne bir cinayet davasıdır ne de bir darbe davasıdır. Bizi derin devlet olarak suçlayanlar, 'paralel devlet yapısı' suçuyla tutuklanmışlardır. Darısı yargıdaki paralel yapının başına. Gizli tanık ve sanık İlker Çınar, paralel yapı tarafından kullanılmıştır. İlker Çınar’ın gizli tanık sıfatı kaldırılmalı ve mahkemede sorgulanmalı."

Tutuklu sanıklar Ülger, Yeşil ve Abat tahliyelerini talep etti. Mahkeme heyeti, ara kararını açıklamak üzere duruşmaya ara verdi.



Bu haber 736 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,836 µs