En Sıcak Konular

Oktay Vural'dan Erdoğan'a sert sözler

18 Ağustos 2014 15:54 tsi
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Tayyip Erdoğan'ın başbakanlık görevinin bittiğini, cumhurbaşkanı ve TBMM başkanının gereğini yapmayarak suç işlediğini savundu.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis'te yaptığı toplantıda Başbakan Erdoğan'ı yaylım ateşine tuttu.

Vural, "Anayasa gereğince Meclis üyeliği sona ermiş, Başbakanlık sıfatı sona ermiş bir kişi halen Başbakan ise Cumhurbaşkanı; halen Meclis üyesiyse Meclis Başkanı görevini yapmıyor demektir" dedi.

Oktay Vural'ın, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi.

ATATÜRK'Ü İNDİRİP PKK'LILARIN HEYKELİNİ DİKİYORLAR

Lice'de sözde PKK şehitliğinde, askeri, kadınları, çocukları öldüren teröristlerin heykelinin dikildiğini belirten Vural, Diyarbakır'da Atatürk'ün özdeyişleri indirilirken, teröristin heykelinin, devletin gözetiminde bir yere konulabildiğini savundu. Vural, "Terör örgütünün heykeli dikilirken MİT, Emniyet, Vali, İçişleri Bakanı ne yapıyor? Garip gurebanın kaçak inşaatı var diyerek, TOMA'larla, polislerle gecekondusunu yıkanlar, teröristin heykelinin inşasına ve açılışına izin vermişler. Şu rezalete bakın. Bir devlet düşünün ki terör örgütünün sözde şehitliği var, burada teröristin kalaşnikoflu heykeli yapılıyor haberi yok" diye konuştu.

IŞİD ASLINDA HÜKÜMETİ ESİR ALDI

Vural, konsolosu, vatandaşı rehin alınan, sorgulamayan basının, sesini çıkaramayan toplumun olduğu bir tane demokratik ülke gösterilmesini istedi. Vural, IŞİD'in asıl rehin aldığının, AK Parti Hükümeti olduğunu öne sürerek, milletini, vatandaşını koruyamayan bir devletin, Hükümet'in bulunduğunu, Hükümet'in, devleti yönetemediğini savundu.

İSTİHBARAT ÖRGÜTLERİ TÜRKİYE'Yİ YÖNETİYOR

Alman istihbaratının Türkiye'yi dinlediği iddialarını da değerlendiren Vural, Türkiye'nin iradesini başkasına teslim ettiğini, devletin güvenliğinin böyle sağlanmayacağını ileri sürdü.

Vural, "Bir devletin güvenliği, bilgileri yabancı ülkelerin istek ve arzusuna göre, onların inisiyatifine terk edilmişse, bu millet vergilerini MİT'e, İçişleri Bakanlığı'na niye veriyor? Yasa dışı dinleme yapıldığını içeride söylüyorsun da dışarıdakini niye söylemiyorsun?" diye sordu.

Türkiye'nin, yabancı ülkelerin istihbarat örgütleri tarafından yönlendirilen bir ülke haline geldiğini ileri süren Vural, Türkiye'nin tek önleminin, "Ayıp oldu, bizi bir daha dinlemeyin" olduğunu söyledi. Vural, devletin bütün kurumlarının çökertildiğini ileri sürdü.

ERDOĞAN ARTIK TBMM ÜYESİ DEĞİL

Anayasanın 101. maddesine göre Cumhurbaşkanlığına seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın artık TBMM üyeliği sıfatı kalmadığını savunan Vural, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu anda hukuken milletvekili olmayan birisi, Başbakan sıfatıyla nasıl kalabiliyor? Bu Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı ne iş yapar? Siz Erdoğan'ın vesayeti altındasınız. Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı görev yapmıyorsa, anayasa gereğince fiilen ve hukuken sıfatı bitmiş bir kişinin, başbakanlığı söz konusu değilken, bunu uygulamıyorsa anayasa fiilen askıya alınmış demektir.

HUKUKU AYAKLAR ALTINA ALDILAR

Maalesef şu anda darbe hukuku çalışıyor. Bürokratik, oligarşik bir yapı şu anda Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin makamını işgal ediyor. 10-15 gün birisi vekaleten yönetse ne olacak? Anayasa gereğince Meclis üyeliği sona ermiş, Başbakanlık sıfatı sona ermiş bir kişi halen Başbakan ise Cumhurbaşkanı görevini yapmıyor, halen Meclis üyesiyse Meclis Başkanı görevini yapmıyor demektir. Milletin hukukunu ayaklar altına alıyorlar. Vahim olan en önemli konu, makam ve mevkilerin fiili olarak işgal edilmesidir. Bir kimsenin başbakanlık makamında oturması onu başbakan, Meclis Başkanlığı koltuğunda oturması Meclis Başkanı yapmaz, hukuk yapar. Hukukun olmadığı yerde işgal vardır, millet iradesi ve hukuk işgal edilmekte, yok sayılmaktadır.

TEK ADAM REJİMİ

Fiili olarak cumhurbaşkanlığı makamını, siyasi parti genel başkanlığını ve başbakanlığı uhdesinde toplayarak tek adamlık bir rejim oluşturulmak isteniyor. Bu, yanında giderken parti koltuğunda başbakanı da götüreyim diyor. Başbakanlığı çok istiyorsan o zaman cumhurbaşkanlığına talip olmayacaksın. 'Cumhurbaşkanı seçildin' diye kendini Meclis'in üzerinde mi görüyorsun? Hiç kimse TBMM'yi sinek ikili konumuna düşüremez. Milletin egemenliğini şahıslara devredemeyiz, bu devri bitirdik. Erdoğan'ın son dönemdeki bu açıklamaları ve tavrını dikkate aldığımızda, cumhurbaşkanlığı makamını Erdoğan'a karşı korumak ve kollamak gerektiğine inanıyoruz."

MAZBATAYI ALDI

Vural, Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçildiğine dair kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasına gerek olmadığını, YSK'nın açıklaması ve mazbatayı teslim etmesinin, fiilen Erdoğan'ın bu görevlerinin sona erdiğini ortaya koyduğunu savundu.

Öğretmen atamalarına ilişkin düzenlemenin Meclis gündemine geleceğine yönelik haberlerin anımsatılması üzerine Vural, öğretmen ihtiyacı varsa, bunu gidermenin devletin görevi olduğunu, ivedilikle bu atamaların yapılması gerektiğini kaydetti.

DAVUTOĞLU İÇİN İLGİNÇ YORUM

Vural, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun isminin Başbakan olarak geçtiğine yönelik yorumlara ilişkin, "Teslimiyetçi AKP zihniyetini en iyi temsil edecek Davutoğlu zihniyetidir" dedi.

AA



Bu haber 479 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,397 µs