En Sıcak Konular

Başbakan Cameron'dan çarpıcı IŞİD uyarısı

18 Ağustos 2014 12:58 tsi
Başbakan Cameron, son derece tehlikeli terörist hareketi olarak nitelendirdiği IŞİD'e karşı gereken önlem alınmadığı takdirde terör örgütünün İngiltere sokaklarında kendilerini hedef alacak kadar güçleneceğini savundu.

Sunday Telegraph gazetesinde bir makale kaleme alan İngiltere Başbakanı David Cameron, Irak ve Suriye'de "terörist devlet" kurmak isteyen aşırı İslamcıların Akdeniz kıyılarına kadar ulaşabileceği uyarısı yaptı.

Cameron yazısında, İran'daki rejim ile on yıllardır süren düşmanlığı bir kenara bırakmanın İngiltere için ulusal bir çıkar olduğuna dikkat çekerek, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'ye IŞİD ile mücadele etmek için uluslararası toplumla işbirliği yapma çağrısında bulundu.

AVRUPA İÇİN AÇIK TEHLİKE

Başbakan yazısında, "IŞID sadece binlerce beyni değil binlerce kilometre kare sınırı da kontrol ediyor. Bu onun yayılmacı anlayışını gözler önüne seriyor. Hatta sınırlarını Ürdün ile Lübnan ve Türkiye'ye kadar genişletecek kadar ileriye gidiyor. Eğer başarılı olurlarsa Akdeniz kıyılarına ulaşmış ve NATO üyesi ile sınır komşusu olmuş bir terörist devlet ile karşı karşıya kalacağız. Bu Avrupa için açık bir tehlikedir" ifadelerini kullandı.
Cameron, Irak'taki İngiliz askeri birliklerine daha fazla görev düştüğünü ve Kürt ile Irak güçlerinin güçlendirilmesi gerektiğini kaydetti.
İngiltere Başbakanı, aşırı İslamcılara karşı kapsamlı bir politika izlemediği için bir süre önce Anglikan Kilisesi'nin eleştirilerine maruz kalmıştı.

Bu haber 514 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,540 µs