En Sıcak Konular

Sınır ötesine konteyner kent

18 Ağustos 2014 11:56 tsi
Sınır ötesine konteyner kent Halep'in Azez ilçesine bağlı Siccu köyünde İHH öncülüğünde kurulacak kampta 10 bin Suriyeli barınacak

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde Suriye'nin Türkiye sınırına yakınına konteyner kent yapılıyor.

Halep'in Azez ilçesine bağlı Siccu köyünde kurulacak bin konteynerden oluşan kampta 10 bin Suriyeli barınacak. Yaklaşık 95 dönüm alana kurulacak konteyner kentte yemekhane, sağlık ocağı, cami ve sosyal tesisler de yer alacak.

İHH İnsani Yardım Vakfı Kilis Koordinatörü Erhan Yemelek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halep ve çevresindeki çatışmalardan kaçan Suriyelileri, Esselame dışındaki yeni kurdukları kamplara yönlendirdiklerini belirtti.

- Suriye'deki en büyük proje

Bu kapsamda Siccu ve Şemmarin bölgelerine kurdukları kamplara çatışmadan kaçanları aldıklarını ifade eden Yemelek, ''İHH olarak sürecin başından itibaren Suriye içerisinde faaliyet gösteriyoruz. Halen Suriye'de çalışmalarımız devam ediyor. Geçen yıl bir ilki gerçekleştirerek 700 konteynerden oluşan kampı Şemmarin bölgesine kurmuştuk. Şimdi bir ilki daha gerçekleştiriyoruz. Bin konteynerden oluşacak dev projemiz var. Şu anda Suriye'nin en büyük projesini yapıyoruz" dedi.

Yemelek, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın Türkiye'de kurduğu kampların benzerini, Suriye tarafına biraz daha düşük standartlarda oluşturmaya çalıştıklarını kaydetti.

Çalışma kapsamında 300 konteynerin yerleştirildiğini vurgulayan Yemelek, çalışmaların bir ay sonra tamamlanacağını anımsattı.

Suriyelilerin sorunlarını en aza indirmeye gayret ettiklerini ifade eden Yemelek, Esselame bölgesindeki kamplara 3 yıldır hizmet verdiklerini söyledi.

Düzensiz çadır yapılanmasından dolayı konteyner kent yapma kararı aldıklarını hatırlatan Yemelek, "Hava şartlarının uygun olmadığı dönemlerde büyük sıkıntı oluyor. Çadırdaki insanları konteynerlere aktardığımız taktirde Esselame bölgesini daha düzenli ve tertipli hale getireceğiz. İnşallah bundan sonra sınır ötesinde yaşam daha güzel olacak'' şeklinde konuştu.

Yemelek, Esselame bölgesindeki sığınmacı sayısının ise 40 bini aştığını sözlerine ekledi. 

Bu haber 591 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,902 µs