En Sıcak Konular

TMSF, Youtube'tan delil buldu

3 Eylül 2007 14:20 tsi
Paylaşım sitesi YouTube ilk defa Türkiye'de delil oldu. Hem de Türkiye'nin en sıkı hukukçularının çalıştığı TMSF'nin Demirel'in şirketlerine yönelik açtığı davada.

Tüm dünyada büyük ilgi gören video paylaşım sitesi "YouTube", Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) geçtiğimiz hafta Şevket Demirel'in şirketlerine yönelik olarak gerçekleştirdiği ikinci Göltaş Operasyonu'na da "delil" oldu.

TMSF'nin, ikinci Göltaş Operasyonu için hazırladığı dosyada, "YouTube" sitesinde yayınlanan "Göltaş nasıl soyuldu" başlıklı video görüntülerine de yer verildi.

İKİ VİDEO BULUNUYOR

Böylece, YouTube sitesi, TMSF operasyonunda da kullanılmış oldu. TMSF, Murat Demirel'e ait Egebank'a el koyma kararının ardından, Murat Demirel'in babası Şevket Demirel'e ait Göltaş'ın da aralarında bulunduğu çeşitli şirketlere de el koymuş, ancak yargı kararıyla şirketleri iade etmişti. TMSF tarafından hazırlanan ikinci Göltaş dosyasına delil olarak giren YouTube sitesindeki görüntüler, iki ayrı videodan oluşuyor. Kim tarafından gönderildiği bilinmeyen, ancak "Göltaş2010" rumuzu kullanılarak siteye eklenen video görüntüleri, Göltaş ile ilgili açıklamalarda bulunan kişilerin itirafları ve aynı kişilerin ellerindeki belgelerden oluşuyor. TMSF, YouTobe'deki video görüntülerinden, kendilerine gelen bir ihbar sonucu haberdar oldu. Videoları inceleyen TMSF, görüntülerdeki açıklamaların ve belgelerin, ikinci Göltaş Operasyonu'nu güçlendirecek delil niteliğinde olduğuna karar verdi ve dosyaya ekledi. YouTube'de "Göltaş nasıl soyuldu" başlığı ile yayınlanan video görüntüleri, mahkemede delil olarak sunulacak.

ŞİRKETLERE İKİNCİ KEZ EL KONULMUŞTU

TMSF’nin ikinci Göltaş operasyonu geçtiğimiz hafta gerçekleşti. Göltaş'ın da ardalarında bulunduğu Şevket Demirel'e ait 9 şirkete, Egebank operasyonu ile bağlantılı olarak yaklaşık 2 yıl önce el koyan TMSF, Şevket Demirel'in yargıya başvurması ve mahkemenin bu işlemi iptal etmesi üzerine geçtiğimiz hafta başında şirketleri iade etmek zorunda kalmıştı. TMSF, iadenin ardından, Egabank ile Şevket Demirel'e ait şirketler arasında yeni bilgi ve belgeler bulunduğunu belirterek, şirketleri bir gün sonra tekrar el koymuştu. 9 şirket halen TMSF idaresinde.

Aktif haber



Bu haber 603 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,607 µs