En Sıcak Konular

IŞİD terörü altın fiyatlarını artırdı

15 Ağustos 2014 15:33 tsi
Afyonkarahisar Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Ali Büyükduman, altın fiyatlarının yükselişinin devam ettiğini ve bu fiyat artışında en büyük etkenlerden birisinin ise Irak-Şam İslam Devleti Örgütünün (İŞİD) terör faaliyetleri olduğunu söyledi.

Altın piyasasındaki dalgalanmaların ve altın fiyatlarındaki artışın devam ettiğini söyleyen Büyükduman, bununla birlikte bir belirsizlik yaşandığını anlattı. Altın borsasının siyasi krizleri, gerginlikleri sevmediğini belirten Büyükduman, fiyatların yükselmesinden İŞİD’in terör faaliyetlerinin büyük etkisi olduğunu dile getirdi.

Fiyatların Türkiye’de düğün sezonundan dolayı altına olan talebin artması ile ilgisinin olmadığını da kaydeden Büyükduman, “Altın normalde düşüş trendine girmişti. Ancak bu İŞİD krizi fiyatları körükledi. Son olarak da ABD’nin İŞİD’e yönelik gerçekleştirdiği müdahale bir siyasi gerginlik ortaya çıkardı, bu da fiyatların iyice artmasına neden oldu. Altın siyasi krizi ve gerginliği sevmez. Bu siyasi krizde altın fiyatlarını yukarı yönde etkiledi. Müdahale sonrası dünyada bir olumsuzluk havası esti, sonrasında ne olacak diye. Kısacası altındaki fiyat artışı siyasi gerginlik devam ettiği müddetçe devam edecek. Ama bu siyasi gerginlik ne zaman sona ererse altın fiyatları tekrar gerileyecektir. Bunun beklentisi içerisindeyiz. Dünya artık globalleşti, yani Türkiye’deki düğün sezonun açılması, hızlanarak, altına olan talebin artması fiyatları etkilemez” dedi.
 
ALTININ GRAMI 86 TL’DEN DEN ALICI BULURKEN, ÇEYREK ALTIN İSE 150 TL’DEN SATILIYOR
 
Açıklamalarında altın fiyatları ve en fazla satılan takı türleri hakkında da bilgilere veren Büyükduman şunları söyledi:
“Düğünler hızlandı en fazla çeyrek altın ve bilezikler satılıyor. Eskisi gibi insanlar artık çeyrek altına rağbet etmiyor. Çünkü insanlar artık ekonomilerinde hatıra, gönüle değil de cebindeki paraya göre hareket ediyorlar. Bileziğin gramı 86 TL’den alıcı buluyor. Çeyrek altın 150 TL, yarım altın 300 TL, Cumhuriyet altını ise 600 TL’den satılıyor. 10 gün öncesine göre çeyrek altın bazında 5 TL’lik bir yükseliş var.”
Öte yandan, düğünlerden dolayı kuyumcuların yolunu tutan düğün sahiplerinin ise aldıkları takılarda gramajları düşük ve bozdurulduğu zaman fazla değer kaybı olmayan bilezikleri rağbet ettikleri kaydedildi.


Bu haber 572 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,568 µs