En Sıcak Konular

Eski 50 vekilden Kılıçdaoğlu’na istifa çağrısı

15 Ağustos 2014 14:50 tsi
Aralarında Kemal Anadol ve Şahin Mengü’nün de bulunduğu CHP'li eski 50 milletvekili, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifasını istedi.

Cumhurbaşkanı seçiminde CHP ve MHP'nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun yüzde 38.4'te kalması ana muhalefet partisinde tartışmalara yol açtı.

CHP eski Grup Başkanvekili Kemal Anadol, aralarında eski CHP milletvekilleri Bülent Baratalı, Şahin Mengü, Zekeriya Akıncı, Tuncay Ercenk, Ergün Aydoğan'ın da bulunduğu 9 eski milletvekiliyle parlamentoda basın toplantısı düzenledi.

Kemal Anadol, basın toplantısında 50 eski CHP milletvekilinin imzasının yer aldığı bildiriyi okudu.

Anadol, imzası bulunan eski milletvekillerinin daha önce Ekmeleddin İhsanoğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığının, Atatürk ilke ve devrimlerini benimseyen toplum kesimlerinde hayal kırıklığı yarattığını belirttiklerini söyledi.

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun, CHP ve MHP'nin toplam oyundan yaklaşık 5 milyon daha az oy aldığını, Recep Tayyip Erdoğan'ın 13 puan gerisinde kaldığını belirten Anadol, bunun büyük bir başarısızlık olduğunu öne sürdü.

Bu olumsuz durumun sorumluluğunu seçimlere katılmayanlara ve geçersiz oy kullananlara yüklenemeyeceğini ifade eden Anadol, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sorumluluk doğrudan doğruya uyarıları dikkate almadan ve partinin yetkili kurullarında görüşülüp karar alınmadan İhsanoğlu'nu çatı aday olarak öneren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na aitir. Kendisi de İhsanoğlu'nu aday göstererek kişisel bir risk aldığını söylemiştir. Şimdi alınan bu riskin bedelinin ödenmesi gerekmektedir. Çağdaş demokrasilerde bunun yolu genel başkanlıktan istifa etmektir. Diğer üç başarısız seçim de eklenince artık istifa kaçınılmaz olmuştur. CHP'nin, Cumhuriyet'in değerlerine ve partinin ilkelerine yürekten bağlı olarak yıllardan beri mücadele eden örgütünün ve delegelerinin, partiyi yeniden kuruluş amaçlarına uygun çizgiye getirecek ve önümüzdeki genel seçimlerde başarıya ulaştıracak güçlü bir lider seçeneğine inanıyoruz."

Anadol, partinin son yıllarda uğradığı ideolojik kayıplardan üzülerek, "yeni CHP değil, yeniden CHP" dediklerini dile getirdi. Anadol, CHP'nin raydan çıkmasını önlemeyi, gerçek kimliğine kavuşmasını istediklerini ifade etti.

Kılıçdaroğlu'nun kurultayı toplayacağına yönelik açıklamasını desteklediklerini belirten Anadol, CHP ve Türkiye'nin baştan aşağı yenilenen kadro değişimine ihtiyacı bulunduğunu öne sürdü.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin adaylığına nasıl bakacaklarına yönelik soru üzerine Anadol, adaylığını doğal karşıladıklarını, başkalarının da aday olabileceğini söyledi.

Anadol, "Bazı adaylara destek bazılarına köstek olmak için bu açıklamayı yapmıyoruz" dedi.

Anadol, Kılıçdaroğlu'nun 2011 seçimlerinden önce yüzde 40 oy alınmaması halinde çekip gideceğini söylediğini belirterek, "İstifa tabanca çekmeye benzer, kılıfından çıkarıp hedefe yöneltilince ya ateş edecek ya da çekmeyeceksin. Ateş etmeden kılıfına sokarsan, güvenilirliğiniz kalmaz. İstifa telaffuz edilmez, gerçekleştirilir" diye konuştu.

CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal ve eski Genel Sekreteri Önder Sav ile temaslarının olup olmadığı sorusu üzerine Anadol, "Böyle bir toplantıya olumsuz bakacaklarını sanmıyorum. Olumlu baktıklarını söyleyebilirim" dedi. 

AA



Bu haber 470 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,418 µs