En Sıcak Konular

Bu sözler PKK'dan kaçışın belgesi

3 Eylül 2007 13:29 tsi
Hakkari'de güvenlik güçlerine teslim olan terör örgütü PKK üyesi Suriye uyruklu M.B, "Kampta bulunan bütün örgüt mensupları benim gibi kaçmak istiyorlar" dedi.

BÜTÜN ÖRGÜT MENSUPLARI KAÇMAK İSTİYOR
 

Hakkari Valiliği, 30 Ağustus'ta terör örgütü PKK'dan kaçarak Çukurca ilçesinde güvenlik güçlerine teslim olan Suriye uyruklu "Çiya Zagros" kod adlı M.B.'nin terör örgütünün yapısıyla ilgili açıklamalarını yayınladı.


M.B. örgüte katılışını şu sözlerle anlattı:


"21 Mart 2007'de Şam'da düzenlenen Nevruz kutlamalarında bir grup terör örgütü PKK üyesi ile tanıştım. Tanıştığım örgüt mensupları bana 'Bizimle örgüte gel, biz sana daha iyi bir yaşam sağlayacağız. Herşey çok daha güzel olacak' dediler. Örgüt mensuplarından 1 kişi, Şam'ın Kamışlı ilçesine benimle geldi ve buradan Irak'ın kuzeyinde bulunan 'Gare' kampına katıldım. Bana 'Çiya Zagros' kod adını verdiler. 3 ay silahlı eğitim aldım."


Terör örgütüne ait kampta hayat şartlarının çok kötü olduğunu ve gece gündüz ağır işlerde çalıştırıldığını vurgulayan M.B., "Örgütte yiyecek ve içecek çok az olduğundan bize sadece yufka ekmeği ve peynir veriyorlardı" dedi.


"İbadete izin yok"


M.B., kampta bulunduğu süre içerisinde yıkanamadıklarını ve temizlik ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını belirterek, yatacak veya istirahat edecek kapalı bir yer olmadığı için mağaralarda yaşadıklarını ve örgüt içerisinde namaz kılanlara kötü gözle bakıldığı için ibadet etmelerine izin verilmediğini anlattı.


"Harem kurulmuştu"


Örgütte bulunan kadın teröristlerin üst düzey yöneticilerin haremindeymiş gibi görüldüğünü vurgulayan M.B., üst düzey yöneticiler dışındaki örgüt üyelerinin kadınlara yaklaşamadığını, kadın ve erkeklerin birbirini sevmesinin ise çok büyük bir suç olduğunu ve bu tür eylemlerde bulunanların öldürüldüğünü bildirdi.


"Tüm örgüt üyeleri kaçmak istiyor"


Terör örgütüne katılmasını isteyen PKK'lıların anlatığı hayat tarzına uzak bir yaşam sürdüklerine değinen M.B., kampa katıldığı ilk günden itibaren örgütün gerçek yüzünü görerek sürekli kaçmayı planladığını ancak üst düzey yöneticiler tarafından sürekli gözetim altında tutulduğunu söyledi.


M.B., örgütten kaçmaya çalışanların yakalandıkları zaman 1-2 ay boyunca mağarada hapsedildiğini veya öldürüldüğünü belirterek, "Başıma böyle olaylar gelmesinden korktuğum için uygun zamanı bekledim. Kampta bulunan yöneticiler hariç bütün örgüt mensupları benim gibi kaçmak istiyorlar. Bunu biliyorum. Hepsi kaçmayı planlıyor ancak korkuyorlar. Zaten örgüt içerisinde kimse birbirine güvenmiyor ve moralleri hiç iyi değil" diye konuştu.


Diğer örgüt mensuplarına da teslim olmaları için seslenen M.B. "Buradan diğer örgüt mensuplarına da seslenmek istiyorum. Gelin veTürkiye Cumhuriyeti Devleti'ne sığının. Ben geldim teslim oldum. Örgüt içerisinde söylendiği gibi kötü muamele olmadı. Örgüttekilerin vaatlerine kanmayın. Örgütte söylenenlerin hepsi yalandır. Teslimolduktan sonra bana yemek verdiler, temiz kıyafet verdiler. Askerler çaylarını, sigaralarını paylaştılar. Teslim olduğum günden beri insanca muamele gördüm ve insanca yaşamaya başladım. Türk askerine minnettarım" dedi.

Haber 10

 



Bu haber 551 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,631 µs