En Sıcak Konular

Darbe Karşıtı Platform açıklama yaptı: Artık istemiyoruz

3 Eylül 2007 13:13 tsi
"Darbe Karşı Platform" tarafından yapılan açıklamada, "Kendi iç istikrarını hemen hiç yakalayamayan egemenlerin çıkmaz politikalarının girdabında halka dayatılan cunta rejiminin siyasetini, hukukunu, kültürünü, felsefesini artık istemiyoruz" denildi.

Mülkiyeliler Birliği’nde düzenlenen basın toplantısında, "Darbe Karşıtı Platform" adına açıklamayı Ankara 78’liler Derneği Başkanı Ruşen Sümbüloğlu okudu. Açıklamada, 1980 askeri darbesinin üzerinden geçen 27 yılda darbenin doğurduğu sonuçların ortadan kaldırılamadığı savunuldu.
      "Devam eden bu darbe hukuku içinde oluşturulan sistem bütünüyle emperyalizme, çok uluslu şirketlere, IMF’ye, Dünya Bankasına ve büyük çıkar örgütlerinin istek ve arzularına uygun olarak her şeyiyle birlikte yeni baştan dizayn edildi" denilen açıklamada, "varlığını darbe düzenine borçlu olduğu" iddia edilen AK Parti hükümetinin, "halklara karşı darbe düzeninin temsilciliğine soyunduğu" ileri sürüldü.
      Darbelere karşı direnişin, Türkiye’deki emek ve demokrasi güçlerinin görevi olduğu ifade edilen açıklamada, şu görüşler savunuldu:
      "Bugün Darbe Karşıtı Platform, bu hesaplaşma zemininin aktif bir öznesi olarak, süreci emekçi haklarımız adına bir kez daha güncelleştirip yüzleşme ve hesaplaşmanın zeminini yaratmayı ve darbecilerin, oluşturdukları bütün suç örgütlerinin yaptıkları her şey için halka hesap vermesini sağlamayı amaç edinmiştir.
      Kendi iç istikrarını hemen hiç yakalayamayan egemenlerin çıkmaz politikalarının girdabında halka dayatılan cunta rejiminin, siyasetini, hukukunu, kültürünü, felsefesini artık istemiyoruz." Basın toplantısına katılan ÖDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras da, toplumun hafızasının canlı tutulması gerektiğini belirterek, 12 Eylül tarihinin anlamını bile bilmeyen gençler olduğunu söyledi.
      "Darbecilerin yargılanması" gerektiğini savunan Uras, buna olanak sağlayacak değişiklikler olmadıkça Anayasa’da yapılacak değişikliklerin bir anlam ifade etmeyeceğini kaydetti. Uras, "Bugüne kadar darbe yapanlar, muhtıralar ilan edenler, siyaseten ve hukuken bir bedel ödemedikleri için kolaylıkla bu sistem sürebiliyor" dedi.
      Uras, bir gazetecinin sorusu üzerine de, "darbeci generallerin" yargılanmasını engelleyen geçici maddelerin değiştirilmesi yönünde kamuoyundan gelen talepleri TBMM’ye yansıtmaya çalışacağını dile getirdi.
      Basın toplantısının ardından platform üyeleri, Yüksel Caddesi’nde konuya ilişkin bildiri dağıttı.

Milliyet



Bu haber 485 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,881 µs