En Sıcak Konular

Duruşma başlayamadan bitti

14 Ağustos 2014 16:30 tsi
İstanbul Gülsuyu'da, geçen yıl Eylül ayında Hasan Ferit Gedik'in öldürülmesine ilişkin davanın ilk duruşması, güvenlik sağlanamadığı gerekçesiyle yapılamadı. Mahkeme heyeti duruşmayı 4 Eylül'e erteledi.

Gülsuyu'da gösteri yapan gruba yönelik silahlı saldırıda bir kişinin ölümü, 3 kişinin de yaralanması olayına karıştıkları iddiasıyla 15'i tutuklu 35 kişinin yargılandığı davanın duruşması, 4 Eylül'e ertelendi.

Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde güvenlik nedeniyle başlatılamayan duruşmanın ardından mahkeme heyeti tutanak hazırladı. Tutanakta, duruşma salonuna ilk olarak tutuklu sanıkların getirildiği belirtildi.

Tutanakta, "Duruşma salonunun fiziki koşulları itibarıyla tarafların yoğunluğu da dikkate alınarak, tutuklu sanıklar alındıktan sonra tutuksuz sanıklar, mağdur taraf ve taraf vekilleri alınarak, daha sonra fiziki koşulların elverdiği ölçüde izleyicilerin içeri alınması düşünülerek, mağdurlar ve vekilleri içeri alındığı sırada, sonradan milletvekili olduklarını beyan eden Mahmut Tanal, İlhan Cihaner ve Hüseyin Aygün, güvenlik görevlilerine muhalefet ederek duruşma salonuna girip oturdukları sırada mahkeme heyeti tarafından sanıkların hemen yanında oturamayacakları, sanıklardan ayrılmaları gerektiği söylenmiştir" denildi.

Bunun üzerine, Mahmut Tanal'ın ayağa kalkarak, "Ben milletvekiliyim, aynı zamanda avukatım. Duruşmayı izlemek için geldik. Sanıkların avukatlarının yanında oturmaları gerekir. Buraya oturmamamız isteniyorsa, bize yer gösterin" ifadelerini kullandığı belirtilen tutanakta, bu arada ön sırada oturan tutuklu sanıklardan birinin Tanal'a hitaben, "Biz sizin burada olmanızı istemiyoruz. Siz terör örgütünü savunuyorsunuz" yönünde sözler sarf ettiği bildirildi.

Tutanakta, sanığın sarf ettiği sözün üzerine tüm tutuklu sanıkların ayağa kalkarak mağdurlara ve arka sırada bulunan milletvekillerine doğru saldırmaya çalışmaları üzerine salonda bulunan güvenlik görevlileri ve jandarmanın olaya müdahale ettiği aktarıldı.

Sanıkların ayrıca duruşma salonunda bulunan mağdur sırasında oturan kişileri de tekme ve yumruklarla darbettiği, müdahale etmeye çalışan güvenlik görevlilerine de mukavemette bulunduğu anlatılan tutanakta, şunlar kaydedildi:

"Mahkeme heyetinin güvenliği bulunmadığından celse açılarak duruşmaya devam edilmesinin mümkün olmadığı anlaşıldığından, heyet olarak duruşma salonunun boşaltılması talimatı verilerek tutuklu sanıklar, durumları dosya üzerinden değerlendirilmek üzere duruşma salonundan çıkıldı."

ARAR KARAR
Bu arada, mahkeme heyeti verdiği ara kararında ise duruşma salonunda tarafların içeriye alınması sırasından maydana gelen olaylar nedeniyle güvenlik sağlanamadığından duruşmanın yapılamadığı belirtildi.

Mahkeme heyeti duruşmayı, 4 Eylül'e erteledi.

Maltepe Gülsuyu Mahallesi'nde 30 Eylül 2013'te gösteri yapan gruba ateş açılması sonucu Hasan Ferit Gedik vurularak hayatını kaybetmiş, 3 kişi de yaralanmıştı.

Olayla ilgili hazırlanan iddianamede, 15'i tutuklu 35 şüphelinin, 11 ile 269 yıl arasında değişen hapisle cezalandırılmaları isteniyor.

AA



Bu haber 448 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,842 µs