En Sıcak Konular

Pakistan'da hükümet karşıtı gösteriler başladı

14 Ağustos 2014 15:40 tsi
Pakistan'da hükümetin istifasını talep eden gösteriler başladı. Muhalif gruplar Lahor'dan başlayarak başkent İslamabad'a yürüyecek.

Pakistan'da hükümetin istifasını talep eden gösteriler başladı.

Lahor kentinde bugün başlayan hükümet karşıtı gösterilerde, iki protestocu grubun akşam saatlerinde Lahor'un merkezinde birleşerek başkent İslamabad'a doğru birlikte ilerlemesi bekleniyor.

Haziran ayında Kanada'dan devrim yapma iddiası ile ülkeye dönen Pakistan Halk Hareketi ve Kuran Yolu Hareketi lideri Tahir-ul Kadri, Lahor kentindeki evinde düzenlediği basın toplantısı ile başkent İslamabad'a doğru yürüyüşlerinin başladığını duyurdu.

Kadri, gazetecilere yaptığı açıklamada, yapacaklarını iddia ettiği devrimin gerçekleşmesi halinde ülkede nelerin değişeceğini anlattı. Pakistan'da azınlıklara ve Hristiyanlara karşı tüm saldırıları sona erdireceğini, ibadethanelerinin güvenliğinin tamamıyla sağlanacağını iddia eden Kadri, fakir vatandaşların sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanmasını sağlayacaklarını söyledi.

Zarar gören sistemi ve cumhuriyeti yeniden inşa etmek istediklerini öne süren Kadri, mevcut hükümetin fakirleri yeterince gözetemediğini söyledi. Kadri, evi olmayan herkese ev verme vaadinde bulunarak, temel gıda maddelerinin fiyatının yarı yarıya indirileceğini belirtti.

Konuşmasının sonunda dua eden Kadri daha sonra evinden ayrılarak binlerce taraftarı ile yola çıktı.

Günlerdir "Özgürlük Yürüyüşü' adı altında yine Lahor kentinden başkent İslamabad'a doğru hükümet karşıtı protesto başlatacağını duyuran Pakistan Adalet Hareketi lideri İmran Han da taraftarlarına seslendi. İmran Han, kendilerini hiçbir şeyin durduramayacağını söyledi.

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, bugün başlayan hükümet karşıtı gösteriler hakkında iki gün önceki açıklamasında, "Ulusun geleceğini etkileyecek olan kararların sokaklarda alınmasına, anarşiye ve kargaşaya yol açmaya çalışanlara asla izin vermeyeceğiz" demişti.

AA



Bu haber 482 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,982 µs