En Sıcak Konular

CHP'den Abdullah Gül'e çağrı

14 Ağustos 2014 15:29 tsi
CHP'den, Köşk seçimi sonuçlarını ilan edildiği anda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Başbakan Vekili ataması gerektiği açıklaması geldi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

Altay, YSK'nın Cumhurbaşkanlığı seçimi kesin sonuçlarını açıklamasının beklendiği yarın akşam, Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan'ın Başbakanlık ve AK Parti Genel Başkanlığı'nın sona ereceğini savundu.

Altay, "Siyasi partiler kongresini geciktirdiğinde bile ihtar çeken Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Anayasa ve yasaları açıkça ihlal eden bir kongreyi yok hükmünde sayacağından, eğer Türkiye'de hukuk varsa, eğer Türkiye kanun devletiyse adımın Engin Altay olduğu kadar eminim" dedi.

ABDULLAH GÜL'E ÇAĞRI
Erdoğan'ın YSK'nın sonuçları açıkladığı anda Başbakanlığı bırakması ve AK Parti'den istifa etmesi gerektiğini savunan Altay, bu yapılmazsa Cumhurbaşkanı'nın Başbakan Vekili tayin etmesinin mümkün olduğunu söyledi. Bu anayasal ve yasal düzenlemelerin Cumhurbaşkanı'nın tarafsız olması için yapıldığına dikkati çeken Altay, şunları söyledi:

"En önemli görevi Anayasa'yı korumak olan, kuvvetler ayrılığı çerçevesinde Anayasal kurumların uyumlu çalışmasını gözetmek olan Cumhurbaşkanı'nın, daha oraya çıkmadan bu Anayasa'nın etrafından dolanmasını, eğip bükerek kendisine göre partisini yeniden şekillendirme amacı ve çabasını hayretle ve esefle karşılıyoruz. Muhtemel gelişmelere dayalı olarak, halen Cumhurbaşkanı olan Sayın Gül'ü göreve çağırıyorum. YSK seçim sonuçlarını ilan ettiği andan itibaren, TBMM'ye Erdoğan'ın Başbakanlığı'nın düştüğünü belirterek, Başbakan Vekili atadığını bildirmek zorundadır."

Bu haber 521 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,793 µs