En Sıcak Konular

NSA, otomatik siber savunma geliştiriyor

14 Ağustos 2014 12:52 tsi
Snowden'ın yeni açıkladığı bilgilere göre, NSA dışardan ABD'ye gelecek siber saldırılara karşı otomatik bir savunma sistemi geliştiriyor.

Amerikan eski istihbarat uzmanı Edward Snowden'ın yeni açıkladığı bilgilerde, Amerikan istihbarat örgütü NSA'nın ABD'yi internet üzerinden gelecek saldırılara karşı otomatik bir şekilde korumak için 'MonsterMind' adı verilen bir program geliştirildiği bildirildi.

'Wired' isimli dergide yayınlanan haberde, geliştirilen yeni programın, 80'li yıllarda ABD'nin 'Yıldız Savaşları' programının dijital versiyonu olduğu kaydedildi. 'Star Wars' isimli savunma sistemi, Ronald Reagan'ın başkanlık döneminde ABD'ye gelecek nükleer füze saldırılarına karşı korunmak için geliştirilmişti.

Snowden'ın bildirdiğine göre NSA tarafından geliştirilen otomatik sistem, gelecekte insanlar tarafından talimat almadan misilleme saldırı yapabilecek. Snowden, daha önce de bir çok kez siber saldırısı iddiasıyla misillemeler yapıldığından, aynı şekilde gelecekte yapılacak saldırılarda birçok suçsuz insanın da hayatını kaybedebileceğini, belki de bir savaşa bile neden olabileceğini belirtti.

'MonsterMind' programı, özel bilgilerin korunması bakımından da, her an çok büyük miktarlarda iletişim bilgilerini kontrol ve kaydettiğinden dolayı büyük bir tehlike oluşturuyor ve bu çalışmasından dolayı ABD anayasasına da aykırı.

Snowden, Amerikan istihbarat koordinatörü James Clapper'in 'dürüst olmayan' açıklamalarına tepki olarak 'Wired' dergisiyle Moskova'da yaptığı birkaç günlük görüşmede ABD'nin takip ve kontrol programları hakkında daha fazla bilgi verdiğini bildirdi.

'Wired' dergisiyle yaptığı görüşmede Snowden, NSA'nın çalışmaları hakkındaki bilgileri sızdırma kararını çok önceden aldığını, ancak Obama'nın seçilmesinden sonra durumun düzelebileceği ihtimalini gözönüne alarak bunu yapmadığını söyledi. Ancak Obama ile de durumda bir düzelme görmeyince ve NSA'nın Utah Eyaletinde, tüm dünyadan topladığı bilgileri kaydetmek üzere dev bir server inşaasına başlayınca, Snowden gizli bilgileri dünya kamuoyuna duyurmaya karar verdiğini kaydetti.



Bu haber 455 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,511 µs