En Sıcak Konular

ABD: Sincar Dağı'nda şartlar iyi, operasyon gereksiz!

14 Ağustos 2014 12:49 tsi
BM Özel Temsilcisi Mladenov, insani kriz durumunun en üst seviyeye çıktığını bildirdi, ABD ise Sincar Dağı'nda şartların iyi olduğunu tespit ettiğini, kurtarma operasyonu yapmayacaklarını açıkladı

Birleşmiş Milletler, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) saldırıları nedeniyle binlerce insanın evlerini terk etmek zorunda kaldığı Irak'ta insani kriz durumunun en üst seviyeye çıktığını açıkladı. ABD ise tam tam tersi bir açıkklama yaparak şartların iyi olduğunu, kurtarma operasyonuna gerek olmadığını bildirdi.

BM Özel Temsilcisi Nickolay Mladenov, ülkedeki durumun aciliyetinin en üst seviye olan üçüncü seviyeye çıkarılmasının daha fazla yiyecek, finansman ve yerlerinden olanlara yönelik gerekli yardımların acilen sağlanması anlamına geldiğini söyledi. Mladenov, Irak'ta kötüleşen insani durumun felaket ve karmaşık bir hale geldiğini ifade etti.

BM Temsilcisi, IŞİD saldırıları nedeniyle Sincar dağına sığınan veya evlerinden kaçarak Dohuk'a gelenler için yardımların devam edeceğini de kaydetti.


ABD: KURTARMA OPERASYONUNA GEREK YOK

ABD Savunma Bakanlığı, Irak'taki Sincar Dağı'nda IŞİD tarafından kıstırılan Iraklı sivillerin içinde bulunduğu şartların beklenenden daha iyi olduğunu tespit ettiklerini açıklayarak oradaki sivilleri tahliye etmeye dönük bir kurtarma misyonu yürütmelerinin çok daha az ihtimal olduğunu bildirdi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'ndan (CENTCOM) yapılan açıklamada ise havadan yardım operasyonunun CENTCOM'un sorumluluk sahasındaki birkaç hava üssünden kalkan uçaklarla düzenlendiği bildirildi. Açıklamada, iki C-17 ve iki C-130 kargo uçağının toplamda 108 kutu malzemeyi havadan bıraktığı belirtildi.

Açıklamada, Amerikan askeri uçaklarının bugüne kadar yerlerinden olmuş Yezidilere 114 bin koli civarında hazır gıda ve 35 bin galonun (yaklaşık 132 bin litre) üzerinde içme suyu dağıttığı bilgisi verildi.



Bu haber 505 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,920 µs