En Sıcak Konular

Gülsuyu davası başlamadan iptal edildi

14 Ağustos 2014 12:24 tsi
Kartal'da görülen Gülsuyu Mahallesi ile ilgili davanın duruşması güvenliğin sağlanamadığı gerekçesiyle iptal edildi

İstanbul Maltepe Gülsuyu'nda geçtiğimiz yıl Eylül ayında Hasan Ferit Gedik'in hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin da yaralanmasıyla sonuçlanan olaylara ilişkin görülecek dava öncesinde adliyede geniş güvenlik önlemleri alındı. Dava güvenliğin sağlanamadığı gerekçesiyle iptal edildi.

Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşma öncesi güvenlik nedeniyle adliyenin B bloğunda bulunan açık otopark, araç girişine kapatıldı. Araçlar diğer bloklarda bulunan otoparklara yönlendirildi.

Öte yandan adliyenin giriş kapısı, demir barikatlerle çevrildi. Çok sayıda TOMA aracı ve çevik kuvvet otobüsünün de bulunduğu adliye bahçesinde çok sayıda çevik kuvvet polisi de bekliyor. İtfaiye arabası ve ambulansın da hazır bulunduğu adliye bahçesinde geniş güvenlik önlemi alındı.

Bu sırada davayı takip edecek olan insanların Gülsuyu Köprüsü'nden adliyeye yürüyeceği bilgisi üzerine Gülsuyu köprü girişinde polis ekipleri, çevik kuvvet, TOMA ve zırhlı araçlarla geniş güvenlik alındı.

311 sayfalık iddianamede "Kasten yaralama", "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve üye olma", "Nitelikli yağma", "Kasten öldürmeye teşebbüs", "Nitelikli yağma" gibi suçlardan, 11 yıl ile 269 yıl arasında değişen hapis ve müebbet hapis cezası istemiyle yargılanacak 35 sanık bulunuyor.
GÜLSUYU'NDA GERGİNLİK

Maltepe Gülsuyu'nda Hasan Ferit Gedik'in ölümüyle sonuçlanan olaylarla ilgili duruşmanın görüleceği Anadolu Adalet Sarayı'na yürüyerek gitmek isteyen grup ile güvenlik önlemi alan polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Anne Nuray Gedik'in de aralarında bulunduğu grup ile yolu kesen polis ekipleri arasında kısa süreli tartışma çıktı. Grup pankart ve dövizlerle yolda oturma eylemi yaptı.

Polis ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı. Bir polis helikopteri de Maltepe üzerinde uçtu. Bu arada çevredeki bazı esnafın da kepenk kapattığı görüldü. Yapılan görüşmeler sonrasında yürüyerek adliyeye gitmeye izin alamayan grup, otobüs ve otomobillere binerek adliyeye gitti.
DAVA İPTAL EDİLDİ

Mahkeme heyetinin hazır olmasının ardından tutuklu sanıklar duruşma salonuna alındı. Tutuksuz sanıkların da duruşma salonunda hazır edilmesinin ardından taraf avukatları da içeri girmek istedi. Duruşma salonu kapısı önünde özel güvenlik engeliyle karşılaşan avukatlar içeri girmek isteyince arbede yaşandı. Dava güvenliğin sağlanamadığı gerekçesiyle iptal edildi.

Hasan Ferit Gedik'in annesi Nuray Gedik'in de duruşma salonuna alınmaması nedeniyle sinir krizi geçirdiği duruşma öncesi mahkemenin olduğu koridorda çevik kuvvet ekipleri, özel güvenlik ve davanın takipçileri arasında arbede yaşandı. Duruşmanın olduğu -3. kata giriş ve çıkışlar iptal edildi.

Öte yandan duruşma salonunda sanıklar ile duruşmayı takip etmeye gelen CHP Milletvekilleri Mahmut Tanal ve Hüseyin Aygün arasında arbede yaşandı. Sanıklar duruşma salonundan çıkarılıp nezarethaneye alınırken, mahkeme heyeti de salonu terk etti. Mahkeme heyetinin güvenliğin sağlanamadığını gerekçe göstererek başlamadan bitirdiği davada avukatlar ve davayı takip etmeye gelenlerin koridorda slogan atarak bekleyişi sürüyor.

Bu arada adliye koridorunda yaşanan olaylar, davayı takip etmeye gelenler tarafından cep telefonuyla görüntülendi.



Bu haber 514 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,899 µs