En Sıcak Konular

Vampir Bush, Tanrısıyla ağlaşıyor!

3 Eylül 2007 12:39 tsi
Vampir Bush, Tanrısıyla ağlaşıyor! Dünyada ve Ortadoğu'daki işgal sırasında pek çok çocuğun ve masum halkın katlinden sorumlu olan ABD Başkanı George W. Bush, hayatını anlattığı kitabın tanıtımı için ilginç şeyler söyledi...

Başımı Tanrı’nın omzuna koyup sık sık ağlıyorum diyen Bush, başkanlıktan sonra "demokrasiyi yayarak" geçinecek

ABD Başkanı George Bush kendisi hakkında bilinmeyenleri ve başkanlıktan sonra yapacaklarını ilk kez açık bir dille anlattı: Özgürlük Enstitüsü kurup dünyada demokrasinin yayılması için çalışacağım.

Tarihin en çok eleştirilen politikacılarından olan ABD Başkanı George W. Bush iç dünyasının kapılarını ilk kez açtı. Hakkında yazılan kitap için Teksaslı gazeteci Robert Draper’la geçen yıldan beri defalarca biraraya gelen Bush, bu röportajlarda yaşadığı zorlukları ve hayallerini anlattı. ABD’de yarın piyasa çıkacak “Dead Certain” (Ölümcül Derecede Emin) isimli kitabın bazı bölümleri ise dün New York Times gazetesinde yayınlandı. İşte kendi ağzından Bush:

Konuşmalarla para kazanırım

Kaygılarımın bana hakim olmasına izin veremem. Bir başkanın başına gelebilecek en kötü şey kendine acımasıdır ve bu işte insanın kendine acıdığı anlar çok olur. İşte o zaman devreye karım Laura giriyor. Bana bu işi kendi isteğimle yaptığımı hatırlatıyor.

Yanımda omzuna başımı koyarak ağlayacağım birisinin olmadığını söylüyorlar. Ben Tanrı’nın omzuna başımı koyarak ağlıyorum. Başkanlık döneminde tahmin edebileceğinizden çok daha fazla gözyaşı döktüm.

Washington’da insanın dostu olmaz. “Dost edinmek istiyorsan bir köpek al” derler. Benim de Barney’im var. Ben dünyaya liderlik etme kararını aldım. Şu anda popüler olmamamın sebebi de bu... Temel sorun şu: Benim liderliğimde dünya iyiye gitti mi, gitmedi mi? Buna tarihçiler karar verecek.

Dallas’ta güzel bir evimiz var. Başkanlığı bıraktıktan sonra oraya taşınmayı düşünüyorum. Tabii araba kullanıp, çiftlik işi yapacak ve sıkılacak halim yok. Bir Özgürlük Enstitüsü kuracağım. Dünya üzerinde demokrasinin yaygınlaştırılması için çalışacağım.

62 yaşındayım ve bu bence genç sayılır. Bu enstitüyle geçirecek çok zamanım olacak. Para kazanmak için bir süre konuşmalar yapmayı düşünüyorum. Babam konuşma başına 50-75 bin dolar para alıyor. Clinton da çok kazanıyor.

Vatan



Bu haber 425 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,276 µs