En Sıcak Konular

MGK'da çözüm süreci değerlendirildi

13 Ağustos 2014 16:22 tsi
MGK'da çözüm süreci değerlendirildi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında son kez toplanan Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sona erdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında son kez toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi.

Çankaya Köşkü'ndeki ağustos ayı olağan toplantısı 1 buçuk saat sürdü.

Gül'ün son kez başkanlık ettiği toplantıda, 10 Ağustos seçiminde Türkiye Cumhuriyeti'nin 12'nci cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan da başbakan sıfatıyla  son kez yer aldı.

Görevini, 30 Ağustos'ta, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay'a devredecek Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Servet Yörük de MGK'ya son kez katıldı. 

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında, halkın güvenliğini ilgilendiren hususların ayrıntılı olarak görüşüldüğü, alınmasına ihtiyaç duyulan ilave tedbirlerin gözden geçirildiği ve devam eden çözüm sürecinin sahadaki yansımalarının değerlendirildiği bildirildi.

Toplantının ardından yapılan açıklamada, MGK'nın ağustos ayı olağan toplantısında, halkın güvenliğini ilgilendiren hususların ayrıntılı olarak görüşüldüğü, alınmasına ihtiyaç duyulan ilave tedbirlerin gözden geçirildiği belirtilerek, "Toplantıda, devam eden çözüm sürecinin sahadaki yansımaları da değerlendirilmiştir. Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin huzur ve güven içerisinde gerçekleşmiş olmasından duyulan memnuniyet dile getirilmiştir" ifadelerinde yer verildi.

Toplantıda, Irak'ta devam eden ve son günlerde yoğunlaşan çatışmaların Türkiye ve bölgeye yansımalarının müzakere edildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Barış ortamının tesisi için Irak halkına ve yeni hükümet kurma çalışmalarına desteğimizin devam edeceği ifade edilmiştir. Bu ülkede tutulmakta olan Musul Başkonsolosluğumuz personeli ile Türkmen soydaşlarımızın durumları değerlendirilmiştir.

Suriye'de devam eden çatışma ortamının Irak'taki olaylarla bağlantılı olarak bölgemizin güvenlik ve istikrarına yönelik etkileri ele alınmıştır."

"Sürdürülebilir ateşkes Gazze'ye kısıtlamaların kaldırılmasıyla mümkün"

MGK toplantısında, İsrail'in Gazze'ye yönelik operasyonlarının da görüşüldüğü aktarılan açıklamada, "Meydana gelen ağır can kayıplarından duyulan derin üzüntü dile getirilmiştir. Bölgede sürdürülebilir bir ateşkesin, Gazze için uygulanan kısıtlamaların tamamen kaldırılmasıyla mümkün olabileceği belirtilmiştir. Ayrıca Gazze'ye yönelik insani yardımlarımızın artırılarak devam edeceği vurgulanmıştır" denildi.  

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, son kez başkanlık ettiği toplantıda, kurul üyelerine veda ettiği belirtilen açıklama, şu ifadelerle sona erdi:

"Son olarak, Sayın Cumhurbaşkanı bugün son defa başkanlık yaptığı Milli Güvenlik Kurulu'nun Anayasa ve kanunla verilen göreve uygun olarak devletimizin güvenliğine yaptığı katkıları takdirle karşıladığını belirtmiş ve kurul üyelerine veda etmiştir."

AA



Bu haber 578 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,374 µs