En Sıcak Konular

ABD'den IŞİD'e hava saldırısı

12 Ağustos 2014 14:42 tsi
ABD savaş uçaklarının, Musul'un batısındaki Sincar kazasında bulunan IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırısında 5 IŞİD militanı öldü, 6 militan da yaralandı.

ABD savaş uçaklarının, Irak'ın Musul kentinin batısındaki Sincar kazasında bulunan Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü hedeflerine düzenlediği hava saldırısında 5 IŞİD militanı öldü, 6 militan da yaralandı.  

Musul'daki Cumhuriyet Hastanesi'nde görevli Dr. Velid Casim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ABD uçaklarının Sincar kazasına düzenlediği hava saldırısının ardından hastaneye 5 IŞİD militanının cesedi ile yaralı 6 militanın getirildiğini söyledi.

Casim, yaralı IŞİD militanlarından bazısının durumunun ağır olduğunu ve yoğun bakım ünitesine alındığını ifade etti.

Olaya ilişkin ABD ve Irak makamlarından resmi bir açıklama yapılmadı.

ABD ordusu, Başkan Barack Obama'nın yetki vermesinin ardından cuma gününden bu yana her gün IŞİD hedeflerine karşı operasyonlar düzenliyor.

AB'den Irak'a ek yardım

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, IŞİD'in düzenlediği saldırılar nedeniyle on binlerce kişinin yerlerinden edilmesi ve ihtiyaçların artması üzerine Irak’a yaptığı insani destek yardımını 5 milyon avro artırarak 17 milyon avroya yükseltme kararı aldı.

AB Komisyonu’nun Uluslararası İşbirliği, İnsani Yardım ve Sivil Korumadan Sorumlu Üyesi Kristalina Georgieva, yaptığı açıklamada, bölgedeki durumun her geçen gün daha kötüleştiğini bildirdi. Georgieva, IŞİD’den kaçan yaklaşık 200 bin kişinin acil desteğe ihtiyaç duyduğunu, 40 binden fazla Yezidi’nin de Sincar Dağı’nda kapana kıstığını belirtti.

Georgieva, "AB Komisyonu, kasten hedef alınan Iraklı sivillere yönelik saldırıları güçlü şekilde kınıyor" ifadesini kullandı.

AB Komisyonu, son alarak geçen haziranda Irak’a 5 milyon avro ek yardım yapmıştı. Bugünkü kararla AB Komisyonu’nun 2007’den bu yana Irak’a yaptığı insani destek 150 milyon avro seviyesine ulaşmış durumda. Bu miktar Irak’taki Suriyeli sığınmacılara yapılan yardımı da içeriyor.

Irak uçakları IŞİD militanlarına hava saldırısı düzenledi

Bu arada, Irak savaş uçaklarının, Diyala ilinin Celavla kasabasını ele geçiren terör örgütü IŞİD’e hava saldırısı düzenlediği bildirildi.

"Germiyan bölgesi" Peşmerge Sorumlusu Mahmut Sengawi, yaptığı açıklamada, Irak ordusuna ait savaş uçaklarının, IŞİD militanlarının kontrolünde bulunan Celavla kasabasını bombaladığını belirtti. Sengawi, hava saldırısının, Irak ordusunun kararıyla düzenlendiğini, peşmergenin böyle bir talebi olmadığını kaydetti. Güvenlik kaynakları, operasyonda, 30 IŞİD militanının öldürüldüğünü ileri sürdü.

Kürt ve Arap nüfusun yaşadığı Celavla kasabası, önceki gün yaşanan şiddetli çatışmaların ardından IŞİD'in kontrolüne geçmişti. Kasabanın düşmesinden sonra binlerce insan, evini terkederek, daha güvenli bölgelere sığınmıştı.

Bu haber 453 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,254 µs