En Sıcak Konular

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü

12 Ağustos 2014 13:50 tsi
Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü İsmail Kartal oldu.

İsmail Kartal, (25 Mayıs 1961 - Anadolukavağı, İstanbul Doğumlu) Türk eski millî futbolcu ve teknik direktör. Futbolculuk hayatının neredeyse tamamını Fenerbahçe'de geçırmıştır ve 80 yıllarda Abdülkerim Durmaz'la beraber Fenerbahçe defansının beklerini oluşturmuştur. Futbolculuk dönemlerinde esmer oluşundan ötürü Arap İsmail diye anılırdı. 2010-11 sezonunun başından beri Fenerbahçe'de görev yapan İsmail Kartal, istifa eden teknik direktör Ersun Yanal'in yardımcı antrenörlüğünü yürütmekteydi.

Fenerbahçe’nin yeni teknik patronu olması beklenen İsmail Kartal, Joachim Löw’ün de en yakın arkadaşı. Bir dönem Alman Milli Takımı ile birlikte de çalışmalar yapan Kartal 60 sayfalık rapor hazırlayarak Alman Milli Takımının çalışma sisteminin Fenerbahçe’ye adaptasyonunu sağlamıştı.

FUTBOLCULUK KARİYERİ

Futbol yaşantısına Sarıyer Spor Kulübü'nde başlamıştır. Daha sonra Gaziantepspor'a transfer olmuştur. İki yıl bu kulüpte oynadıktan sonra, 1983-93 yılları arasında top koşturduğu Fenerbahçe'de 236 maç oynadı, dokuzu penaltıdan olmak üzere 15 gol attı. Döneminin başarılı sağ beklerinden biriydi. 1993-94 sezonunda Denizlispor, 1994-95 sezonda Adanaspor'da oynadıktan sonra futbolu bıraktı.

İsmail Kartal, 2 kez Türkiye 21 Yaş Altı Millî Futbol Takımı ve 5 kez Türkiye Millî Futbol Takımı forması olmak üzere toplam 7 kez milli formayı giymiştır.

TEKNİK DİREKTÖRLÜK KARİYERİ

Fenerbahçe altyapısında çalıştıktan sonra ilk teknik direktörlük deneyimini Karabükspor'u çalştırarak yapti. Daha sonra Sivasspor'un başına geçti ve Yiğidoları sezon sonu takımı 1. Lig şampiyonu yapıp tarihinde ilk kez Süper Lig'e çıkardı. İsmail Kartal, 2006/2007 sezonunda Mardinspor'un başında başlamış, sezon ortasında görevinden ayrılarak Malatyaspor'un başına geçmiştir. Ardından Malatyasporu bırakıp Fenerbahçe tvde yorumculuğa başlamıştır.2007-2008 sezonunun 18.haftasının ardından Orduspor'un başına geçti. 2008-2009 Konya Şekerspor teknik direktörlüğünü yapmıştır.

2008-2009 sezonunda Süper Lig'inde Hacettepe'yi çalıştırmıştır. Teknik adam olarak çıktığı ilk maçında Beşiktaş'a karşı2-3 kaybetmiştir. 2009-2010 sezonunun 2.yarısında bank asya 1.lig takımlarından Mersin İdman Yurdu'nu çalıştırmıştır. Başarılı bir çıkıs göstererek Mersin İdman Yurdu'nun lige tutunmasını sağlamıştır.

2010-11 sezonu itibariyle Fenerbahçe teknik direktör Aykut Kocaman'nın yanında yardımcı antrenör olarak görev yaptı. Burada asıl görevi dışında rakip takımın teknik ekibine söylediği sözlerle çok eleştirildi. 17 Nisan 2011 Gaziantepspor'a karşı oynanan ve şampiyonluk yarışı için son derece önemli olan Süper Lig karşılaşmasında durum 0-0'ken Gaziantepspor teknik ekibine doğru söylediği: "Başkası için değil, kendiniz için oynayın şe.....r" sözleri büyük tepki toplamıştır.



Bu haber 507 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,350 µs