En Sıcak Konular

Robin Williams hayatını kaybetti

12 Ağustos 2014 08:22 tsi
Oscarlı ünlü aktör Robin Williams 63 yaşında hayatını kaybetti.

Ölü Ozanlar Derneği ve Can Dostum filmleri ile Türkiye'de ve dünyada geniş hayran kitlesi edinen Oscar ödüllü ünlü oyuncu Robin Williams, Kuzey Kaliforniya'daki evinde ölü bulundu.

Kaliforniya polisi, ünlü aktörün ölümünde intihar şüphesi üzerinde dururken, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ve yarın Williams'a otopsi yapılacağını açıkladı.

Can Dostum filmi ile 1997'de en iyi yardımcı erkek oyuncu dalında Oscar kazanan 63 yaşındaki sanatçının 2009 yılında kalp ameliyatı olduğu daha sonra da birkaç kez depresyon tedavisi gördüğü kaydedildi.

Polis açıklamasına göre, grafik tasarımcısı eşi Susan Schneider tarafından en son sabah saat 10.00 sıralarında görülen Williams'ın, polis ihbarıyla evine gelen sağlık ekipleri tarafından yerde yatarken bulunduğu, yapılan müdahalelere rağmen hayata döndürülemediği bildirildi.

Olayla ilgili soruşturmayı sürdüren polis Williams'ın otopsisinin yarın gerçekleşmesinin beklendiğini duyurdu.

Williams'ın eşi Schneider, yaptığı açıklamada, "Bu sabah, eşimi ve en iyi arkadaşımı kaybettim. Dünya da en sevilen sanatçı ve güzel insanlarından birini yitirdi'' dedi.

En iyi erkek oyuncu dalında 3 kez Oscar'a aday gösterilen ve 1997 yılında oynadığı Can Dostum filmiyle en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü alan Williams, iki kez Emmy, dört kez Altın Küre ve beş kez de Grammy ödülünün sahibi olmuştu.

Williams, 1987'de çevirdiği 'Günaydın Vietnam' filmi ile ünlenmişti.

''HEM GÜLDÜRDÜ HEM AĞLATTI"

ABD Başkanı Barack Obama da, Williams'ın ölümü üzerine yazılı açıklama yaparak, Obama ailesi olarak Robin'in ailesi ve dostlarına başsağlığı dilediklerini belirtti.

Obama, Robin'in kariyeri boyunca birçok farklı karakteri canlandırdığını ancak "türünün tek örneği" olduğunu kaydederek ''O bizi hem güldürdü hem de ağlattı'' dedi.

ROBİN WİLLİAMS KİMDİR?

Robin Williams Chicago, Illinois'de dogdu. Annesi Laura McLaurin, (1920-2001) babası da Robert Fitzgerald Williams'. Üniversitede Siyaset Bilimi okuyan Williams, mezun olduktan sonra gece kulüplerinde gösteriler yaptı. Buradan da sinema sektörüne geçti.

1987'de çevirdiği Günaydın Vietnam filminde bir ordu radyo muhabirini canlandırdığı rolüyle ün kazandı.

Yalnız komedi filmleriyle değil, drama dalında da başarılar elde etti. 1997 yılında Empire Magazine dergisince gelmiş geçmiş en yetenekli 100 aktör arasına dahil edilerek 63. sırada yer aldı. Entertainment Weekly tarafından yaşayan en komik adam seçildi. Williams sahne hayatı boyunca bir Oscar, iki Emmy, altı Altın Küre, altı Grammy ve iki Sinema Oyuncuları Derneği ödülüne layık görülmüştür.

Sanatçı halen San Fransisco'da bulunan Rubicon Restaurant'ı, Robert de Niro ile birlikte işletmektedir. Hobileri arasında bisiklet sürmek ve Rugby oynamak bulunmaktadır.

İlk eşi Valerie Velardi'den bir, ikinci eşi Marsha Garces Williams'den ise iki çocuğu bulunan Williams, 2011'den beri Susan Schneider ile evlidir.

Bu haber 539 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,274 µs