En Sıcak Konular

İki polis teslim oldu

11 Ağustos 2014 16:47 tsi
Hakkında yakalama kararı çıkarılan polislerden Mücahit Gökoğlu ve Faruk Kıvrak adliyeye gelerek teslim oldu

Emniyetteki "paralel yapı" iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan polislerden Mücahit Gökoğlu ve Faruk Kıvrak teslim oldu.

İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliğince, savcılığın itirazı üzerine hakkında yakalama kararı çıkarılan Gökoğlu ve Kıvrak, avukatları Fevzi Keleş ile Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na geldi. Adli makamlara teslim olmadan önce şüpheliler, avukat Ömer Turanlı ile adliye önünde basın açıklaması yaptı.

Avukat Ömer Turanlı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına müvekkillerine uygulandığını iddia ettiği işkence, kötü muamele, görevi kötüye kullanma, adil yargılanmanın engellenmesi ve haksız arama gibi nedenlerle İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ve sıralı amirler hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.

Ayrıca sosyal medyada müvekkilerine yönelik "tehdit" ve "hakaret" içerikli paylaşımlarla ilgili de suç duyurusunda bulunduğunu aktaran Turanlı, haklarında yakalama emri çıkarılan müvekkilerini adliyedeki yoğunluğa göre hazır edecekleri yönünde avukatlarla ortak bir karar aldıklarını ve hazır olduklarında müvekkilerini adliyeye getireceklerini de söyledi.

Turanlı, bugün teslim olan 2 şüpheli polisin ifade eşlemlerinin uzun süreceğini ifade etti.  

- "Kimseden kaçtığımız yok"

Teslim olmaya gelen polis memurlarından Mücahit Gökoğlu da hakkındaki yakalama kararı çıkarıldığını haberlerden öğrendiğini belirterek, "İzmir'den babamın aracıyla, kendi imkanlarımla buraya geldim. Dün yoğunluktan dolayı gelemedik. Bugün geldik. Kimseden ve hiçbir şeyden kaçtığımız yok. Biz hukukun kanunun verdiği yetkiler dahilinde görevimizi yaptık" dedi.

Bir diğer şüpheli polis Faruk Kıvrak da hakkındaki kararı Samsun'da öğrendiğini ve o gün adliyeye geldiğinde yoğunluk olduğu için ifadesinin alınmadığını kaydetti, "Bugün uygun olduğu için geldik. Ayrıca bu sabah hiçbir arama kararı olmadan Samsun'daki evimde arama yapılmış. Bizim hukuka aykırı hiçbir iş ve işlemlerimiz olmamıştır" diye konuştu.

Açıklamaların ardından şüpheli polisler, ifadeleri alınmak üzere nöbetçi İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliğine çıktı.

Hakkında yakalama kararı olan, eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse'nin de aralarında bulunduğu 13 şüpheli polisin daha teslim olması bekleniyor.

- 17 polis hakkında yakalama emri çıkarılmıştı

Emniyetteki "paralel yapı'' operasyonu kapsamında "casusluk" suçlamalarına ilişkin yürütülen soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet savcılarından İrfan Fidan'ın, soruşturma kapsamında 11 kişinin tutuklanmasına ve adli kontrol tedbiri konulan 8 kişi dahil 38 kişinin serbest bırakılmasına ilişkin yaptığı itiraz, İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği'nce değerlendirilmişti.

Savcılığın, şüphelilerin serbest bırakılmaması ve tutuklanması gerektiğine yönelik talebini inceleyen hakimlik, sevk edildikleri İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliğinde ifadeleri alınamayan eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse'nin de aralarında bulunduğu 17 kişi hakkında yakalama kararı çıkarmıştı. Bu kişilerden daha önce adliyeye gelen Mehmet Kılıç ile Hidayet Kemal hakkındaki yakalama kararları, sorgulanmalarının ardından kaldırılmıştı.

AA



Bu haber 510 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,028 µs