En Sıcak Konular

Pakistan'da siyasi hareketlilik

11 Ağustos 2014 15:54 tsi
Pakistan Adalet Haraketi lideri İmran Han, halkı 14 Ağustos'taki gösterilere katılmaya çağırdı

Pakistan Adalet Hareketi lideri İmran Han, Başbakan Navaz Şerif karşıtı gösteri yapacakları 14 Ağustos'ta herkesi sokağa çıkmaya davet etti.

Han, 14 Ağustos'ta yapacağı hükümet karşıtı gösteri öncesi İslamabad'daki son basın toplantısını düzenledi. Başkent yakınlarındaki Bani Gala bölgesinde bulunan evinde basın mensuplarının karşısına çıkan Han, "Özgürlük Yürüyüşü" adı altında yapacakları gösterileri barışçıl şekilde gerçekleştirmek istediklerini söyledi.

Gösterinin yapılacağı İslamabad'da sıkıyönetim koşullarının hakim olduğunu iddia eden Han, "Sıkıyönetim bu sorunların çözümü değildir. Pencap eyaleti polisleri ve bürokratları, hükümetin ve Şerif hanedanlığının değil devletin görevlileridir" dedi.

İmran Han, halkı çocuklarının geleceğini düşünerek sokaklara çıkmaya ve gösterilere katılmaya davet etti. Han, hile yapıldığını iddia ettiği geçen yılki genel seçimlerde birçok kişinin suç işlediğini savundu.

 "2011 yılının ekim ayından itibaren seçim komisyonuna Navaz Şerif kendi adamlarını getirdi ve hileyi planlamaya başladı. Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı İftihar Çaudry bu planların bir parçasıydı" diyen Han, şöyle devam etti:

"Dört bölgede sayımların tekrar yapılmasını istedim. Çünkü adım gibi biliyorum ki oralarda hile yapıldı. Özgürlük Yürüyüşü barışçıl bir şekilde gerçekleştirilecektir. Eğer şimdi de iktidar olduğumuz Hayber-Pakthunkva eyaletinde seçim yapılsa daha fazla oy alacağımızdan eminiz."

Han, Navaz Şerif'in erken genel seçim kararı almasını da istedi ve "Ordunun darbe yapacağı söylentisini çıkaranlar, bunu sadece halkı korkutmak için yapıyor. Navaz Şerif, ordunun arkasına saklanıyor. Bizim mücadelemiz Şerif hanedanlığının kurduğu padişahlık hükümetine karşı mücadeledir. Halk, benim için değil kendisi için sokaklara dökülmeli" şeklinde konuştu.

Pakistan Halk Hareketi lideri Tahir-ul Kadri de Pakistan Adalet Hareketi ile aynı günde hükümet karşıtı gösteri yapacağını, "devrim yürüyüşlerinin" daha önce açıklandığı üzere ay sonunda değil, 14 Ağustos'ta başlayacağını duyurmuştu.

AA



Bu haber 444 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,053 µs