En Sıcak Konular

İşte oy kullanmamanın cezası

11 Ağustos 2014 08:56 tsi
2014 Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimi, oy kullanmamanın cezası 22 lira olarak belirlendi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaklaşık 15 milyon kişi sandığa gitmedi.

Cumhurbaşkanı seçimi yaklaştıkça her seçimde akıllara takılan sorular yeniden sorulmaya başlanıyor. 12. Cumhurbaşkanı halk tarafından seçilmeye karar verilince halk yine sandık başına geçecek ve Türkiye’de yeni bir gerilim ortamı oluşacak. Sandık başına gidenlerin yanı sıra sandık başına gitmeyecekleri de bazı sorular ilgilendiriyor. Bir türlü cevabı alınamayan “Oy kullanmayacaklar ceza ödeyecek mi ?” sorusu yine tartışılıyor.
 
2014 Cumhurbaşkanı seçiminde oy kullanmayacaklar ceza ödeyecek mi? Öncelikle belirtilmesi gereken bir durum varsa ki o da oy kullanmanın bir zorunluluk değil bir hak olmasıdır. Oy kullanmayanlara verilecek ceza için en son Maliye Bakanlığı‘nın 9 Ocak 2010′da yaptığı açıklamada “Parasal Sınırlar ve Oranları Hakkındaki Genel Tebliği dikkate alınarak Yüksek Seçim Kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre referandum günü sandığa gitmeyenlere, 22 TL oy kullanmama cezası uygulama kararı verilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

 Yıllardır oy kullanmamış kişilerse yine bu cezanın yürürlükte olduğunu ancak hiç bir zaman uygulamaya konmadığını söyledi. Bunun nedeniyse ceza için devletin yapacağı masrafın 22 TL’den daha fazla olması. Oy kullanmamanın da bir tercih olduğu göz önünde bulundurulursa hakim karşısına geçtiğinizde cezadan kurtulabilmeniz mümkün. Oy kullanmayanlara cezanın uygulanmıyor diyerek oy kullanmamak ileride sorun yaratabileceğinin de altını çizelim. Çünkü hiç bir suçu olmadan borçlandırılan insanlar var ülkemizde. Şuan kesilen 22 TL borç zaman içeresinde büyük bir alev topuna dönüşebilir.

Vatan


Bu haber 416 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,044 µs