En Sıcak Konular

Frene basmadan projelere devam

11 Ağustos 2014 08:38 tsi
Frene basmadan projelere devam
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Çankaya macerasında da öncelik ekonomiye verilecek. Yeni mega projelerin altında yine Erdoğan'ın imzası olacak.

Türkiye gündemini uzun zamandır meşgul eden Cumhurbaşkanlığı seçimi Recep Tayyip Erdoğan’ın zaferiyle sonuçlandı. 12 yıllık başbakanlığı döneminde Türkiye ekonomisine kazandırdığı projelerle halkın desteğini kazanan Erdoğan, önümüzdeki 5 yıl görevde kalacağı cumhurbaşkanlığı döneminde de yine ekonomiyle gündemde olacak. İstanbul-İzmir Otoyolu, 3. Köprü. 3. Havalimanı, Yüksek Hızlı Tren, Kanalistanbul Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündemindeki öncelikli projeler arasında yer alıyor.

IMF’YE BORÇLAR SIFIRLANDI

Erdoğan'ın başbakanlığındaki 11 yıllık süreçte IMF’ye olan borçların silinmesi, TL’den 6 sıfırın atılması, büyümede dünya ikinciliğinin yakalanması, enflasyon rakamı ve işsizliğin tek haneli rakamlara gerilemesi, ihracatın 3.2 katına çıkarılması, internet abone sayısının 26 kat artırılması, 72 ile doğalgazın götürülmesi gibi pek çok önemli gelişme yaşandı.

ULAŞIMDA DEVRİM YAŞANDI

Bu dönemde 16 bin 500 kilometre bölünmüş yol yapılarak, uzunluk 22,6 bin kilometreye çıkarıldı. 26 olan havalimanı sayısı 52'ye yükseldi. Uçakla seyahat eden yolcu sayısı 2002'de 36 milyon iken, bu rakam 2013 sonu itibarıyla 150 milyonu aştı. Asya ile Avrupa kıtaları arasında denizin altından kesintisiz demiryolu ulaşımı sağlayacak Marmaray bu dönemde açıldı.

İŞTE O PROJELER:

İstanbul-İzmir 3.5 saate iniyor

İSTANBUL-İzmir arasını 3.5 saate indirecek Gebze - Orhangazi-İzmir Otoyolu'nun İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nün denizdeki ayakları tamamlandı. Körfez geçişini 70 dakikadan 6 dakikaya indirecek köprü 3 kilometre uzunluğuyla dünyanın en büyük dördüncü köprüsü olacak. Otoyol tamamlandığında mesafe 140 kilometre kısalacak. Böylece 870 milyon TL tasarruf sağlanacak.

Arabalar için de tünel yapılıyor

ASYA ile Avrupa kıtalarını ilk kez deniz tabanının altından karayolu tüneliyle bağlayacak İstanbul Boğazı Karayolu Tüneli (Avrasya Tüneli) iki katlı olarak inşa ediliyor. Yalnızca hafif araçların geçişi için tasarlanan tünelle Kazlıçeşme - Göztepe arası sadece 15 dakikaya inecek.

Havalimanının eşi benzeri yok

2017’de hizmete girecek üçüncü havalimanı yıllık 150 milyon yolcu kapasitesiyle dünyanın en büyük havalimanı olması bekleniyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarından olacak projenin, 120 bin kişiye de iş kapısı olması bekleniyor.

Üçüncü köprü mayısta hazır

Transit trafik yükünü azaltacak aynı zamanda üzerindeki raylı sistemle Asya ve Avrupa'yı hızlı trenle birbirine bağlayacak olan 3. Köprü (Yavuz Sultan Selim), Metrosu ve Marmaray'la da entegre olacak. 56 metrelik genişliğiyle dünyanın en geniş köprüsü olacak. Yavuz Sultan Selim Mayıs 2015’te tamamlanacak.

YHT hatları Türkiye'yi saracak

Demiryolu atılımına hız kesmeden devam

Yüksek hızlı ve hızlı demiryolu  projeleriyle kentler  arasında günü birlik seyahat yapılabilecek. Bu kapsamda Ankara-Sivas arasındaki 405 kilometrelik mesafede  demiryoluyla seyahat süresini 10 saatten 2 saate, İstanbul-Sivas arası seyahat  süresini de 5 saate düşürecek. Bursa-Ankara ve Bursa-İstanbul arasındaki seyahati ise 2 saat 15 dakikaya  düşürecek. Hızlı Tren projesi tamamlandığında, Yerköy, Yozgat, Sorgun, Doğankent, Yavuhasan, Yıldızeli, Kalın bölgelerinde kurulacak 7 istasyondan trene binecek olan yolcular, Tokyo üzerinden Güney Kore ve Çin, Urumiçi, İslamabat, Bakü, Tiflis hattını geçerek, İtalya, Almanya, Fransa ve İspanya'ya kadar gidebilecek.

İstanbul-İzmir 3.5 saate iniyor

İSTANBUL-İzmir arasını 3.5 saate indirecek Gebze - Orhangazi-İzmir Otoyolu'nun İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nün denizdeki ayakları tamamlandı. Körfez geçişini 70 dakikadan 6 dakikaya indirecek köprü 3 kilometre uzunluğuyla dünyanın en büyük dördüncü köprüsü olacak. Otoyol tamamlandığında mesafe 140 kilometre kısalacak. Böylece 870 milyon TL tasarruf sağlanacak.

Akşam



Bu haber 521 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,745 µs