En Sıcak Konular

Liderler Erdoğan'ı tebrik etti

11 Ağustos 2014 08:23 tsi
Resmi olmayan sonuçlara göre cumhurbaşkanı seçimini kazanan Başbakan Erdoğan'ı Bakir İzzetbegoviç tebrik etti. Abdullah Gül Erdoğan'ı arayarak tebrik etti.

Resmi olmayan sonuçlara göre cumhurbaşkanı seçimini kazanan Başbakan Erdoğan'ı Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç tebrik etti. Abdullah Gül Erdoğan'ı arayarak tebrik etti.
 
Abdullah Gül aradı
 
Cumhurbaşkanı Gül, resmi olmayan sonuçlara göre 12. cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak tebrik etti.
 
İzzetbegoviç Başbakan Erdoğan'ı tebrik etti
 
Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç, resmi olmayan sonuçlara göre Türkiye'deki cumhurbaşkanı seçimini kazanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etti.
 
İzzetbegoviç, resmi olmayan ilk sonuçların açıklanmasının ardından, AA'ya yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan ve ''en iyi seçimi yapan'' Türk halkını tebrik ettiğini söyledi.
 
Başbakan Erdoğan liderliğindeki hükümetin son 10 yıl içerisinde yaptıkları göz önüne alınınca, cumhurbaşkanı seçiminde Erdoğan'ın daha iyi bir sonucu hak ettiğini belirten İzzetbegoviç, ''Erdoğan liderliğindeki hükümet, dünyada ekonomik kriz yaşanırken büyük ekonomik başarılara imza atmış, uzun yıllar sonra Türkiye'yi siyasi anlamda hak ettiği yere getirmiştir" diye konuştu.
 
İzzetbegoviç, Erdoğan'ın yaptıklarıyla ayrıca Müslüman halkların onurunu ve özgüvenini de geri getirdiğini vurgulayarak, ''O, tüm İslam ümmetinin çıkarları için mücadele ediyor. Recep Tayyip Erdoğan ve büyük Türk halkını bir kez daha tebrik ediyorum" ifadesini kullandı.
 
Cumhurbaşkanı seçimi sonuçlarının Bosna Hersek-Türkiye ilişkilerine yansımasını ve getirebileceği yeniliklere ilişkin de İzzetbegoviç, ''Bosna Hersek ile Türkiye arasındaki ilişkiler son derece iyi seviyede ve bundan daha iyisi olabilir mi bilemiyorum. Sadece Türkiye'nin Bosna Hersek'teki yatırımları arttırılabilir ki biz de bu konu üzerinde çalışıyoruz'' değerlendirmesinde bulundu.
 
İzzetbegoviç ayrıca, yakın zamanda Türkiye'ye resmi ziyarette de bulunabileceğini de sözlerine ekledi.
 
Pakistan Cumhurbaşkanı Hüseyin ve Başbakanı Şerif, Başbakan Erdoğan'ı tebrik etti
 
Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin ve Başbakanı Navaz Şerif, resmi olmayan sonuçlara göre cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etti.
 
Pakistan Büyükelçiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Pakistan Cumhurbaşkanı ve Başbakanının, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Başbakan Erdoğan'ı tebrik ettiği ifade edildi.
 
Açıklamada, Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesinden büyük memnuniyet duyduğunu belirten Hüseyin, "Türkiye'nin son 10 yıllık gerçekleştirdiği dönüşüm sizin cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki övgüye değer başarınızda tecelli etmiştir. Sizin ve hükümetinizin başarısı için dua eder, Türkiye'ye ve kardeş Türk halkına da ilerleme ve refah temenni ediyoruz" ifadesine yer verildi.
 
Türk halkı ile Pakistan halkı arasındaki sıcak ve samimi ilişkilerin bu dönemde de devam edeceğini ifade eden Pakistan Cumhurbaşkanı Hüseyin'in, her alanda daha derin ve köklü stratejik işbirlikleri kurmayı umduklarını belirttiği kaydedildi.
 
Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ise mesajında Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı olmasından memnuniyet duyduğunu, bu sonucun Türk milletinin her alanda büyük başarılara imza atan Başbakan Erdoğan'ın dinamik liderliğine olan güvenini kanıtladığını bildirdi. Şerif, Erdoğan'ın liderliği altında Türkiye'nin istikrar, başarı ve refah ortamında büyüyeceğine inandıklarını ve Pakistan ile Türkiye arasındaki stratejik ortaklığın da bu dönemde güçlenerek büyüyeceğini belirtti.
 
Şerif, Erdoğan'ın "tarihi" başarısından dolayı tebrik ederek başarılı bir dönem geçirmesi dileklerini iletti.
 
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Erdoğan'ı tebrik etti
 
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, halkın oylarıyla Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanlığına seçilen AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kutladı.
 
Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı internet sitesinde yer alan açıklamada, Aliyev'in Erdoğan'ı telefonla aradığı ve cumhurbaşkanı seçiminde elde ettiği zafer nedeniyle kutladığı bildirildi.
 
Aliyev görüşmede, Türk halkının refah ve huzuru için devletçilik faaliyetlerinde Erdoğan'a başarılar dilediği, Erdoğan'ın da gösterilen ilgi ve kutlama için teşekkür ettiği kaydedildi.
 
İkilinin, stratejik işbirliğine dayanan Azerbaycan-Türkiye ilişkilerinin bütün alanlarda bundan sonra daha da gelişeceğine emin oldukları yönünde görüş bildirdikleri ifade edildi.
 
"Başkan Obama, Başbakan Erdoğan ile yeni görevinde çalışmayı sabırsızlıkla bekliyor"
 
Beyaz Saray, ABD Başkanı Barack Obama’nın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bu yeni görevinde çalışmayı sabırsızlıkla beklediğini bildirdi.
 
Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Caitlin Hayden, AA muhabirinin sorusuna verdiği yanıtta, Türkiye’deki cumhurbaşkanı seçimi sonuçlarını gördüklerini kaydetti.
 
ABD Başkanı Obama’nın, "Başbakan Erdoğan ile bu yeni görevinde çalışmayı sabırsızlıkla beklediğini" belirten Hayden, Obama’nın aynı şekilde Erdoğan’ın yerine geçecek başbakanla da çalışmayı arzuladığını ifade etti.
 
Hayden, Obama’nın önümüzdeki günlerde Başbakan Erdoğan’ı aramasını beklediklerini de bildirdi.
 

Bu haber 452 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,399 µs