En Sıcak Konular

Kulislerde konuşulan en güçlü senaryo

11 Ağustos 2014 08:01 tsi
Kulislerde konuşulan en güçlü senaryo Resmi olmayan sonuçlara göre Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçildiği kesinleşince Ankara'da ilgi Ak Parti'nin olağanüstü kongre süreci ve bu çerçevede kimin başbakan olacağı ile yeni hükümetin nasıl teşkil edileceğine çevrildi.

Ankara kulislerinde konuşulan en güçlü senaryoya göre; Ak Parti'nin olağanüstü kongresinde seçilecek olan genel başkan, 28 Ağustos'ta Çankaya Köşkü'ne çıkacak olan Erdoğan tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilecek. Yeni Başbakan'ın Ak Parti içinden kimin olacağına ilişkin istişare süreci bugün başlıyor. Bugün toplanacak MKYK'da olağanüstü kongre kararı alınması bekleniyor.
 
MKYK bu  sabah toplanıyor

Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesiyle birlikte yeni başbakan ve yeni hükümet konusunda da Ak Parti'de bugünden itibaren karar oluşturma süreci başlatılıyor. AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nun (MYK) gece toplanması planlanmıştı. Ancak saat geç olduğu için bu toplantının gece yapılmayabileceği belirtiliyor. Erdoğan, balkon konuşmasının ardından kurmaylarıyla ilk değerlendirmeleri gece yarısı yaptı.
 
Ak Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı,  bugün saat 11.00'de yapılacak. MKYK toplantısı  henüz resmi olarak AK Parti Genel Başkanı sıfatı devam ettiği  için Erdoğan'ın başkanlığında yapılıyor. Bugün yapılacak MKYK toplantısında, olağanüstü kongre kararı alınması bekleniyor.

Ak Parti tüzüğüne göre; genel başkan ile MKYK'nın olağanüstü kongre çağrısı yapma yetkisi var. Toplantının gündemi çağrıyı yapan makam tarafından belirleniyor. Bu çerçevede olağanüstü kongre genel başkan seçimi gündemli olarak yapılacak. Kulislerde konuşulan en güçlü senaryoya göre; Ak Parti'nin olağanüstü kongre toplantısı, Ağustos ayının son haftası içinde Erdoğan Köşk'teki görevine başlamadan önce yapılacak. Böylece Ak Parti'nin yeni genel başkanı 28 Ağustos'tan önce seçilmiş olacak. Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde görevine başladıktan sonra cumhurbaşkanı olarak, Ak Parti kongresinin seçtiği yeni genel başkanı hükümeti kurmakla görevlendirecek. Yeni genel başkanın kurduğu hükümet için Meclis'te güven oylaması yapılacak. Böylece Ak Parti, 2015 genel seçimine genel başkan ve başbakanın aynı olduğu bir ismin liderliğinde gidecek.

İki vekil

Erdoğan'ın genel başkanlığının düşmesinden sonra olağanüstü kongreye kadar Ak Parti Genel Başkan Vekili'nin Mehmet Ali Şahin olması bekleniyor. Erdoğan'ın başbakanlığının düşmesinden sonra yeni hükümetin güven oyu almasına kadar olan sürede ise Başbakan Vekili Bülent Arınç olacak.


Milliyet.com.tr

 



Bu haber 660 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,435 µs