En Sıcak Konular

Barzani Arap köylerini işaret etti

10 Ağustos 2014 14:54 tsi
IKBY Başkanı Barzani, Irak Parlamento Başkanı Cuburi'yi kabul etti.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Arap köylerin, IŞİD terör örgütüne destek vermesi nedeniyle Peşmerge'nin, Sincar'dan çekildiğini belirtti.

Barzani, Irak Parlamento Başkanı Selim Cuburi'yi ve beraberindeki heyeti kabulünde yaptığı konuşmada, Peşmerge'nin geri çekilerek, bölgedeki Yezidileri, IŞİD saldırılarına açık hale getirdiği yönündeki suçlamalara yanıt verdi.

IKBY Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Barzani, çatışmalar sürerken beklemedikleri bir şekilde Sincar çevresindeki Arap köylerinin IŞİD'e destek verdiğini ifade etti.

Barzani, şunları kaydetti:

"Sincar ve Musul'un batısına düşen bölgedeki köylerde oturan Arap halkının, Peşmerge güçlerimize ve Yezidi Kürtlere yönelik tavrı, hiç beklemediğimiz bir şeydi. Bu, endişe verici bir durumdur. Kürdistan bölgesi olarak Sincar köylerindeki Araplardan, böyle bir davranışı asla beklemezdik. Şimdi teröristlerin orada kazanan taraf durumuna gelip, Kürt ve Arap halkları arasında düşmanlık çıkarmasından korkuyoruz."

Geçmişte Kürtlerin maruz kaldığı Enfal ve Halepçe katliamlarını hatırlatan Barzani, yaşadıklarına rağmen hiçbir zaman Arap kardeşleriyle olan birlikte yaşam kültürünün bozulmasını istemediklerini kaydetti.

Barzani, Kürtlerin, bölgelerindeki Araplara ve Iraklı bütün unsurlara her zaman yardım etmeye hazır olduğunu dile getirdi. Zalim hükümetlere karşı savaştıklarına işaret eden Barzani, Iraklı etnik ve dini unsurlara düşmanlık yapmadıklarını belirtti.

Irak Parlamento Başkanı Selim Cuburi de Barzani'ye ve Kürt halkına, çatışmalardan kaçan Iraklı sığınmacılara kapılarını açtıkları için teşekkür etti.

IŞİD'in, hiçbir şekilde Şii ve Sünni Arap halklarını temsil etmediğini vurgulayan Cuburi, "IŞİD, Irak'taki birlikte yaşam kültürünü, kardeşliği ve halkın can güvenliğini hedef alan bir suçlular örgütüdür" ifadesini kullandı.

Cuburi'ye kabulde eşlik eden Irak Parlamentosu Sünni milletvekilleri de Kürt bölgesindeki Arap ve Sünni sığınmacıların, Peşmerge saflarında IŞİD'e karşı savaşmaya hazır olduklarını bildirdi.

aa

Bu haber 529 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,570 µs