En Sıcak Konular

''Milletimiz önemli bir karar verecek''

10 Ağustos 2014 14:40 tsi
''Milletimiz önemli bir karar verecek'' Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan oyunu kullandı. Başbakan Erdoğan, oy verme işleminin tamamlanmasının ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan, "milletimiz birçok şeyleri değerlendirme fırsatını buldu, ülkemizin her alanda geleceği için önemli bir kararı verecek" dedi.
 
Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, oyunu İstanbul'un Üsküdar ilçesinde kullandı.
 
Üsküdar Kısıklı'daki konutundan çıkan Erdoğan, saat 14.25'te eşi Emine, oğlu Bilal, gelini Reyyan ile kızı Sümeyye Erdoğan, kızı Esra ve damadı Berat Albayrak ile oylarını kullanacakları Saffet Çebi İlkokulu'na geldi.
 
Okulun bahçesini dolduran vatandaşlar, Erdoğan'ı alkışlarla karşıladı.  Daha sonra ailesi ile 3245 numaralı sandığın bulunduğu sınıfa giren ve burada sandık görevlileriyle tek tek tokalaşan Erdoğan, ardından oyunu kullanmak üzere kabine girdi. Emine Erdoğan da Başbakan Erdoğan'ın bulunduğu kabinin yanındaki bölmede oyunu kullandı.
 
Erdoğan sandık görevlisine rozetini hediye etti
 
Başbakan Erdoğan oyunu kullanırken, "Ülkemiz, milletimiz, demokrasimiz için hayırlı olsun" dedi. Bu arada Erdoğan oyunu kullandıktan sonra, sandık görevlisi Meltem Gençtürk, seçmen kağıdını kendisine hediye etmesini istedi.
 
Başbakan Erdoğan ise seçmen kağıdının bugünün çok önemli bir hatırası olduğunu belirterek, Gençtürk'e rozetini hediye etti.
 
Erdoğan sandık görevlileriyle vedalaşırken ise "Maşallah burada bayanlar ağırlıklı" diye espri yaptı.
 
Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan'ın oy kullandığı 3245 numaralı sandıkta 385 seçmen oy verecek. Erdoğan, seçmen listesinde 62, eşi Emine Erdoğan da 61. sırada yer alıyor.
 
Bu arada 3245 numaralı sandığın bulunduğu sınıfa giriş, ön kapıdan gerçekleşirken, okuldaki diğer sandıklarda oy kullanacak vatandaşlar da diğer kapıdan okula girdi. Vatandaşların olası bir yoğunlukta, oy kullanma işlemi sırasında olumsuz etkilenmemeleri için böyle bir düzenlemeye gidildiği öğrenildi.
 
Bu arada Başbakan Erdoğan'ın oy verme işlemini birçok yabancı gazeteci de takip etti.
 
"Milletimiz aracısız olarak kendi cumhurbaşkanını seçiyor"
 
Başbakan Erdoğan, oy verme işleminin tamamlanmasının ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Öncelikle 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin bildiğiniz gibi Türkiye'de siyasi tarihimiz için bir ilk olması bakımından önemi çok büyük. Meydanlarda sürekli söyledik ilk defa milletimiz aracısız olarak kendi cumhurbaşkanını seçiyor bu bakımdan çok çok önemli endirekt değil direkt olarak seçiyor" dedi.
 
Sakin diyebilecekleri ama coşkulu, heyecanlı bir süreç geçirdiklerini dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:
 
"Bu sürecin içerisinde de inanıyorum ki milletim birçok şeyleri değerlendirme fırsatını buldu. Geçmişi, bugünü, yarını... Çünkü Türk demokrasisi için, ülkemizin her alanda geleceği için önemli bir kararı bugün verecek. Bu karar tabii seçilmiş bir cumhurbaşkanıyla seçilmiş bir hükümetin el ele vermek suretiyle, kararlı bir şekilde Türkiye'mizi 2023'e, 2053, 2071'e taşıması bakımından önem arz ediyor. Bu bakımdan bugün yapılacak olan, yapılmakta olan cumhurbaşkanlığı seçiminin ülkemiz için, milletimiz için, Türk demokrasisi için hayırlara vesile olmasını Allah'tan temenni ediyorum. Katılımın yüksek olması en büyük temennimiz oldu. Onu da inşallah sandıklar açıldığında göreceğiz. Temennim odur ki, yüksek bir katılımla bunu noktalarız. Hayırlı olsun."
 
Erdoğan, okuldan ayrılırken bahçedeki vatandaşlar, "Recep Tayyip Erdoğan", "Başbakan buraya", "Cumhurbaşkanı buraya", şeklinde tezahürratta bulundu. Vatandaşlarla selamlaşan Erdoğan, burada hatıra fotoğrafı çektirdi. 

aa

Bu haber 520 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,708 µs