En Sıcak Konular

Arınç oyunu kullandı

10 Ağustos 2014 14:05 tsi
Yenimahalle'deki Sofuoğlu İlköğretim Okuluna eşi Münevver Arınç ile gelen Başbakan Yardımcısı Arınç, 3056 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

Yenimahalle'deki Sofuoğlu İlköğretim Okuluna eşi Münevver Arınç ile gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, kayıtlı olduğu 3056 numaralı sandık görevlilerince yapılan kontrollerin ardından oyunu kullandı.
 
Arınç, okuldan ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, cumhurbaşkanlığı seçiminin vatana, millete hayırlı olmasını diledi.
 
İlk kez halkın, cumhurbaşkanını seçmesinin önemine işaret eden Arınç, gelinen noktanın demokrasi adına mutluluk verici olduğunu vurguladı.
 
"Bunun için yedi sene bekledik" diyen Arınç, şöyle konuştu:
 
"Biliyorsunuz 2007'de, o zaman başkanı olduğum Meclis'te, cumhurbaşkanını halk seçmeli kararı çıkmıştı. Referandumda da halkımız yüzde 70'e yakın bir oyla, kabulle bunu benimsemişti. Yedi sene sonra bugün, Sayın Gül'ün süresinin dolmasıyla birlikte artık cumhur kendi başkanını, cumhurbaşkanını seçiyor. Bundan dolayı mutluyum. Tabii cumhurbaşkanını halkın doğrudan seçmesiyle de siyaset tarihimizde, demokrasi tarihimizde yeni, önemli bir dönem başlıyor. Bu dönemde daha güçlü bir cumhurbaşkanı, halkın yüzde 50'den daha fazlasının oyunu almış bir cumhurbaşkanı, hükümetle uyum içinde çalışabilecek, ülkeyi önündeki hedeflere götürebilecek bir cumhurbaşkanı seçimi de yapıyoruz. En azından bizim açımızdan böyle. Dolayısıyla Türk siyasi tarihinde yeni açılacak önemli bir sayfada bizler de rol aldığımız için ayrıca mutluyuz."
 
Seçimlerin başından bu yana büyük bir güvenlik içinde gerçekleştirildiğini belirten Arınç, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) tayin ettiği ölçüler, kriterler içinde seçimin yapıldığını dile getirdi.
 
Başbakan Yardımcısı Arınç, cumhurbaşkanı adaylarının Türkiye Radyo Televizyon Kurumundan (TRT)  belli süreler içinde konuştuklarına da değindi.
 
Propaganda ve tanıtım faaliyetlerine medyada geniş yer verildiğini de kaydeden Arınç, "Anayasa'da gösterilen, seçimlerin eşit, adil, özgür biçimde yapılması tamamen YSK'nın ve onun emrinde bulunan kurumların görevidir. Bugüne kadar bir aksama olmadığı düşüncesindeyim. İnşallah akşam saatlerinde de sonuçları alacağız. Türkiye'nin bundan sonra çok daha güçlü bir şekilde yoluna devam edeceğini ümit ediyorum" değerlendirmelerinde bulundu.

aa
 

Bu haber 376 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,330 µs