En Sıcak Konular

İsrail Deyr el-Belah'a saldırı düzenledi

10 Ağustos 2014 13:06 tsi
İsrail Deyr el-Belah'a saldırı düzenledi İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin Deyr el-Belah bölgesine düzenlediği hava saldırısında 1 çocuk hayatını kaybetti. Saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısı bin 918'e yükseldi.

İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin Deyr el-Belah bölgesine düzenlediği hava saldırısında 1 çocuğun öldüğü, 3 kişinin yaralandığı bildirildi.
 
Gazze'deki  Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada,İsrail savaş uçaklarının Deyr el-Belah bölgesindeki bir tarım arazisine düzenlediği saldırıda Ahmed el-Mısri (13) isimli bir çocuğun öldüğünü, 3 kişinin yaralandığını söyledi.
 
Kudra, İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısının bin 918'e yükseldiğini ifade etti.
 
Yahudi yerleşimciler Filistinlilere ait bir aracı ateşe verdi
 

Öte yandan, Batı Şeria'da bir grup Yahudi yerleşimcinin Filistinlilere ait bir aracı ateşe verdiği belirtildi.
 
Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Batı Şeria'daki Salfit kentinde bulunan Yasuf beldesinde bir grup aşırı sağcı Yahudi yerleşimci, Filistinlilere ait bir aracı ateşe verdi.
 
Araçta meydana gelen yangın belde sakinleri tarafından söndürülürken, İbranice "Araplara ölüm" yazan Yahudi yerleşimcilerin olay yerinden kaçtığı ifade edildi.
 
Gazze'den İsrail'e 4 roket atıldı
 
Gazze'den İsrail'in güneyindeki Eşkol bölgesine 4 roket atıldığı iddia edildi.
 
İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, sabah saatlerinden bu yana Eşkol'a atılan roketlerin sayısının 6'ya yükseldiği, ölen ya da yaralananın olmadığı kaydedildi.
 
İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden saldırılar başlatmış, 17 Temmuz'da da karadan saldırıya geçmişti. Yaklaşık bir ay süren saldırılardan sonra, salı günü 08.00'de, İsrail ordusu kara birliklerini Gazze'den çektiğini açıklamış, 72 saatlik ateşkes cuma günü saat 08.00'de sona ermişti.
 
İsrail askerleri Batı Şeria'da 11 Filistinliyi gözaltına aldı
 
İsrail ordusundan yapılan açıklamada, bu sabah Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde çoğu Hamas üyesi 11 Filistinli nin gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltı operasyonlarının ordu ve İç İstihbarat Birimi Şabak'ın işbirliği ile gerçekleştirildiğine işaret edilen açıklamada, söz konusu Filistinlilerin çeşitli nedenlerle "arandıkları" ve sorgularının yapılması için özel birime sevk edildiği kaydedildi.
 
Bir ayı aşkın süredir Gazze'ye yönelik saldırılar düzenleyen İsrail, Batı Şeria'da da zaman zaman çeşitli gerekçelerle evlere baskın düzenleyip, Filistinlileri gözaltına alıyor.
 
El-Halil'de bir çocuk hayatını kaybetti
 
İsrail askerlerinin Batı Şeria'nın El-Halil kentinde açtığı ateş sonucu Filistinli bir çocuk hayatını kaybetti.

aa


Bu haber 548 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,906 µs