En Sıcak Konular

İhsanoğlu oyunu kullandı

10 Ağustos 2014 11:11 tsi
İhsanoğlu oyunu kullandı
Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Sarıyer'de oyunu kullandı. İhsanoğlu, oyunu kullandıktan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, oyunu Yeniköy İlkokulu'ndaki 1592 numaralı sandıkta kullandı.
 
İhsanoğlu, Yeniköy İlkokulu'na eşi Füsun İhsanoğlu, oğulları Emre Aziz ve Mehmet Orhan İhsanoğlu ile geldi.
 
Sandık görevlileriyle selamlaştıktan sonra cep telefonunu bırakıp, zarfı ve oy pusulasındaki mühürleri kontrol eden İhsanoğlu, daha sonra kendisine verilen oy pusulası ve mühürle kabine girerek oyunu kullandı. Çok sayıda basın mensubu İhsanoğlu'nun oy kullanma işlemini görüntüledi.
 
Aynı sandıkta İhsanoğlu'nun eşi Füsun İhsanoğlu, oğulları Emre Aziz ve Mehmet Orhan İhsanoğlu da oyunu kullandı.
 
Oy verme işleminin ardından İhsanoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, basın mensuplarına oyunu kullanıp kullanmadıklarını sorarak, "Sevgili kardeşlerim, hepinize teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Hiçbir şey söylemeden önce benim size bir sorum var? Siz oylarınızı kullandınız mı? Ben her şeyden önce oyunuzu kullanmanızı istiyorum. Çünkü bu herşeyden daha üstün bir görevdir, bu mukaddes bir görevdir. Bunu hep beraber yapmamız lazım. Onun için size konuşmamı yapacağım. Sizden oylarınızı kullanmanızı istirham edeceğim" ifadelerini kullandı.
 
İhsanoğlu, cumhurbaşkanı seçimi kampanyasının dün akşam sona erdiğini hatırlatarak, "Bugün yığınlar, sessiz yığınlar, Türk Milleti sandıkların başına gidiyor. Hür iradesiyle tercihini yapıyor, mührünü basıyor. Bu akşam inşallah Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanının kim olduğunu öğreneceğiz" dedi.
 
Burada seçimle ilgili, siyasetle ilgili hiçbir şey söylemeyeceğini ifade eden İhsanoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:
 
"Çünkü biz bunları söyledik. 30 gün kafi bir gün değildi, kampanya adaletsiz, eşitsiz şartlarda yürütüldü. Orantısız güçler arasında ve fırsatlar arasında yürütüldü ama biz milletimizin sağduyusundan eminiz. Bizim temennimiz seçimin suhuletle, güvenlik, dürüstlük, tarafsızlık içerisinde yürütülmesidir. Ancak sabah aldığımız haberler bazı sandık kurullarında sandık görevlilerinin, telefonları alıkoymadıklarını ve bazı seçmenlerin pusulayı mühürledikten sonra fotoğraflarını çektiklerini, 'çıt çıt' seslerin çıktığını arkadaşlarımız kaydetmiş oldu. Biz bunların hakkında suç duyurusu yapıyoruz. Çünkü Seçim Kanunu'nda ve Yüksek Seçim Kurulu'nun gönderdiği genelgede oy verme sırasında insanların telefonlarının alıkonulması gerekiyor. 2-3 dakika için telefonlara müsaade edilmiyor. Çünkü burada geçen dönemde görülen birtakım uygunsuz hareketlerin yapıldığını, oyunu mühürledikten sonra belli bir adaya gidip bunun karşılığında birtakım menfaatler temin edildiğini biz biliyoruz. Temennimiz bu seçimlerin nezih, dürüst bir şekilde, milli iradeye herhangi bir gölge düşürülmeden yapılmasıdır."
 
"Suç işlendiği taktirde biz suç duyurusunda bulunacağız"
 
İhsanoğlu, seçimler dolayısıyla bütün dünyanın  AGİT'in ve ABD'nin "gözünün Türkiye'de" olduğunu anlatarak, "Kongre üyeleri mektup yazdılar başkan Obama'ya bu konudaki hassasiyetlerini ifade ettiler. Bizim milletimizin, 76 milyonun hassasiyeti her türlü hassasiyetten üstündür. Burada suç işlendiği taktirde biz suç duyurusunda bulunacağız" diye konuştu.
 
Ülkede binlerce gönüllünün sandıkların güvenliğini kontrol ettiğini dile getiren İhsanoğlu, bu konuyla ilgili hukuki muamele başlatacaklarını yineledi.
 
Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, şöyle devam etti:
 
"Türkiye'de ilk defa bir cumhurbaşkanı seçimi halkın oylarıyla yapılıyor. Bunun nezih, şeffaf, dürüst bir şekilde bütün dünyaya karşı açık bir şekilde yapılmasını istiyoruz. Aksi taktirde Türkiye büyük bir demokrasi krizi yaşayacaktır. Türkiye'nin buna ihtiyacı yok, etrafı zaten krizlerle dolu. Ülkemizde de gerginlik son safhasında. Bizim bundan sonra, bu seçimin neticesinde toplumumuzun gerginlikten kurtulması, ikililikten kurtulması, kutuplaşmadan kurtulmasını temenni ediyoruz. Bütün vatandaşlarımıza, kime verdilerse hepsine şükranlarımı, saygılarımı sunuyorum. Çünkü demokrasi bu demektir. Birçok alternatif arasında birini seçmek demokrasi buna derler. Tek kişilik seçim listesi demokrasi değil, onun adı başka bir şeydir. Bu Türkiye'ye yakışmaz ve Türkiye bunu kabul etmez. Türkiye üçüncü dünya ülkesi değil. Türkiye birinci sınıf demokrasi ülkesi olmak için gayret ediyor. Yıllardır, onlarca yıllardır Türkiye bunun mücadelesini veriyor. İnşallah bugün Türkiye bunu başaracaktır."
 
İhsanoğlu bir gazetecinin, "Anketler yapıldı sonuç akşam saatlerinde belli olacak. Sizin bir tahmininiz var mı?" sorusuna, "En iyi, en doğru anket bugün yapılır. Ben burada şunu söylüyorum, bugün Türkiye sesiz yığınların sesini duydu" yanıtını verdi.
 
Seçiminin ikinci tura kalıp kalmayacağının sorulması üzerine İhsanoğlu, "Benim temennim ve tahminim birinci turda bunu rahatlıkla kazanacağımız" dedi.
 
Açıklamanın ardından konutuna geçen İhsanoğlu'nun, seçim sonuçlarını saat 17.00'den sonra Levent'teki seçim koordinasyon merkezinden takip edeceği öğrenildi.

aa

Bu haber 466 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,291 µs