En Sıcak Konular

Gerçek Hasan Celal Güzel sahtesine savaş açtı

10 Ağustos 2014 10:11 tsi
Eski Bakan Hasan Celal Güzel, adını ve fotoğrafını kullanarak sahte bir twitter hesabı açan kişi ya da kişiler hakkında aylar önce başlattığı hukuki girişimlerden sonuç alamayınca, çareyi twiter’da bizzat gerçek bir hesap açmakta buldu.

Kendine özgü kişiliği ile Türk siyaset ve bürokrasi tarihinin en önemli simaları arasında yer alan Güzel'in başı, bir müddetten beri, adını ve fotoğrafını kullanan sahte bir hesapla (https://twitter.com/hasancelalguzel) dertte.

Gazetede yayımlanan yazılarında bir sosyal medya hesabı bulunmadığını defalarca beyan etmesine rağmen, sözkonusu "@ hasancelalguzel" adlı sahte hesap, 203 bini aşkın kişi tarafından takip edilmeye başlandı. Üstelik sahte kullanıcının, parti genel başkanlarından bakanlara, ülke siyasetinden dış politikaya kadar birçok kişi ve konu hakkında olumsuz ve yalan -yanlış mesajlar göndermesi Güzel'i iyice kızdırdı.
 
Hasan Celâl Güzel'i, kendi adına "@hcelalguzel" adresinde gerçek bir twitter hesabı açmasına yol açacak kadar sinirlendiren son olay ise, adına açılan sahte hesaptan gönderilen şu mesaj:

"Türkiye'nin en büyük sorununa bugün Nabi Avcı'nın bir açıklama getirmemesi beni çok üzdü! Artık eğitim sistemimizi kökten değiştirmeliyiz!"
 Güzel, gerçek hesaptan meydan okudu!
 
Hasan Celal Güzel'in, beklediği hukukî adımların aylardır atılmaması üzerine dayanamayıp kendi adına açtığı "@hcelalguzel" hesabından paylaştığı ilk mesajlar ise şöyle oldu:
 
"Ben Gerçek Hasan Celâl Güzel. Bugüne kadar Twitter, Facebook ya da herhangi bir sosyal paylaşım sitesinde herhangi bir adresim olmadı. Bu gerçeği daha önceki Sabah Gazetesi'ndeki yazılarımda belirtmiştim. Buna rağmen şerefsiz, namussuz alçak ve sahtekar bir kişi aylardır ismimi kullanarak twitler yayınlamaya devam ediyor. Bu konuda aylar öncesinden savcılığa defalarca müracaat ettim. Ancak ne yazık ki savcılar, görevlerini yapacaklarına paralelcilik oynadıkları için bu yalancı korsana engel olamadılar. Son olarak çok beğendiğim, her türlü icraatını hayranlıkla izlediğim eski dostum ve müşavirim olan Prof. Dr. Nabi Avcı hakkında hiç sıkılmadan adımı kullanarak tezviratta bulunan bu alçağı şiddetle kınıyorum ve altını çizerek şunu söylemek istiyorum: Prof. Dr. Nabi Avcı son derece değerli, namuslu ve iyi yetişmiş bir devlet adamı ve iyi bir eğitimcidir. Adımın arkasına gizlenerek bu namussuzluğu yapan kişiye ya da kişilere sesleniyorum. Allah sizin belanızı versin. Tez zamanda savcılar olmasa da ben sizi bulacağım ve bu yaptıklarınızın hesabını soracağım. Gerçek Hasan Celâl Güzel"

Sabah


Bu haber 514 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,467 µs