En Sıcak Konular

Tuzhurmatu'da IŞİD militanları kuşatma altında

9 Ağustos 2014 14:56 tsi
Irak’ın Selahaddin ilinin Tuzhurmatu ilçesinde dün akşam güvenlik güçleriyle IŞİD militanları arasında başlayan şiddetli çatışmaların devam ettiği bildirildi.

Irak’ın Selahaddin ilinin Tuzhurmatu ilçesinde dün akşam güvenlik güçleriyle IŞİD militanları arasında başlayan şiddetli çatışmaların devam ettiği bildirildi. 

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, peşmerge, Şii gruplarına ait Asaib Ehil el-Hak örgütü, Abu Fadıl Abbas ve Bedir Tugayları, 500 Türkmen ve 200 PKK'lıdan oluşan büyük bir grup, Tuzhurmatu'nun Yenice nahiyesi ve çevresini elinde bulunduran IŞİD militanlarını kuşatmaya aldı. İlk çatışmalar, Selam ve Albu Hasan köylerinde yaşanırken, köyler kısa sürede IŞİD'in elinden kurtarıldı. Çatışmalar, Tuzhurmatu ilçesinin 10 kilometre güneyindeki Rahmet köyünde devam ediyor.  

"200 IŞİD militanı öldürüldü"

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Salahaddin İl Başkanı Heytem Muhtaroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün başlayan ve bugün devam eden çatışmalarda yaklaşık 200 IŞİD militanının öldürüldüğünü, 98 militanın da yakalandığını söyledi. 8 araç ve yüzlerce silahın ele geçirildiğini aktaran Muhtaroğlu, kısa sürede örgütün elindeki Yenice nahiyesinin de kurtarılacağını ifade etti. Muhtaroğlu, Tuzhurmatulu 500 kişilik silahlı Türkmenin de operasyona destek verdiğini kaydetti. 

Dört koldan IŞİD'in kuşatmaya alındığını anlatan Muhtaroğlu, bir grup PKK'lının, Tuzhurmatu yakınındaki El Sıddık Askeri Havalimanı'na yerleştiğini söyledi. Muhtaroğlu, buradaki peşmerge ve PKK'lı grubun IŞİD'e yönelik operasyona başladığını bildirdi. 

Savaş uçakları köprüyü bombaladı

Öte yandan Irak Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçaklarının, IŞİD'in, Tuzhurmatu bölgesine silah ve militan sevkıyatını önlemek için Tuzhurmatu-Tikrit arasında bulunan Zegeytun Köprüsü'nü vurduğu belirtildi. Köprünün bombardımandan sonra kullanılamaz hale geldiği öğrenildi.  


Bu haber 628 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,526 µs