En Sıcak Konular

İsrail Gazze'yi 67 yerden vurdu

9 Ağustos 2014 12:20 tsi
İsrail Gazze'yi 67 yerden vurdu İsrail ordusu, ateşkes bittiğinden bu yana, Gazze'deki 67 hedefe saldırı düzenlediklerini, Filistinli grupların ise 75 füze attığını açıkladı

 İsrail ordusu, 72 saatlik ateşkesin sona ermesinin bu yana, Gazze'deki 67 hedefe saldırı düzenlediklerini, Filistinli grupların ise 75 füze attığını bildirdi.

Ordudan yapılan yazılı açıklamada, Filistinli grupların ateşkes bittiğinden bu yana 75 füze attığı ve bu füzelerden 5'inin 'Demir Kubbe' savunma sistemi ile etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Gazze Şeridi'nden İsrail'in güneyine sabah saatlerinde roket atıldığı bildirildi.

Ülkenin güneyindeki Şaar HaNegev bölgesine bir roket düştüğü, olayda ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi.

Diğer füzelere ilişkin detaylı bilginin yer almadığı açıklamada, Gazze'deki 67 hedefe de saldırı düzenlendiği kaydedildi.

Gazze'de ölenlerin sayısı bin 901'e yükseldi

Bu arada İsrail ordusu, bu gece yarısından sonra, Gazze'deki 33 hedefe saldırı düzenlediklendiğini, Filistinli bazı direniş gruplarının ise bu sabah 4 füze attığını bildirdi.

Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El-Kudra, sivil savunma ekiplerinin İzzeddin el-Kassam Camisi'nin enkazı altından 3 Filistinlinin cesedini çıkardığını, böylece İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısının bin 901'e yükseldiğini söyledi.
Uçaklar camileri vurdu

İsrail savaş uçaklarının Gazze'de 3 camiyi bombaladığı, camilerden birinin tamamen yıkıldığı bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre; İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin ez-Zeytun Mahallesinde bulunan Hasan el-Benna camisini bombalaması sonucu, cami tamamen yıkıldı. Caminin çevresindeki evler de büyük zarar gördü.

Ayrıca en-Nuseyrat Mülteci Kampındaki eş-Şüheda ve el-Kassam camilerinin vurulduğu, camilerin büyük kısmının hasar gördüğü belirtildi.

Öte yandan İsrail savaş uçaklarının, Gazze, Han Yunus ve Refah kentlerinde bazı evleri hedef alarak düzenlediği saldırılarda, 6 evin tamamen yıkıldığı kaydedildi.

Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cami ve evlere düzenlenen saldırılarda ölen ya da yaralanan olmadığını belirtti.

Filistinli direniş hareketleri ile İsrail arasındaki geçici ateşkesin dün sabah 8.00 itibariyle sona ermesinin ardından 72 saatlik aradan sonra İsrail Gazze'ye saldırılarına yeniden başlamıştı.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, olayların ardından 7 Temmuz'da Gazze'ye havadan, 17 Temmuz'da da karadan saldırıya geçmişti.

İsrail'den BMGK'ya çağrı

İsrail'in BM Daimi Temsilcisi Ron Prosor, BM Güvenlik Konseyi'den (BMGK) "Gazze Şeridi'nin silahsızlandırılması ve Hamas'ın terör örgütü olarak ilan edilmesi" yönünde karar alması çağrısında bulundu.

İsrail radyosunda yayınlanan habere göre, Prosor, BMGK'yı, Gazze'nin silahsızlandırılması ve Hamas'ın terör örgütü ilan edilmesini talep eden şikayet mektubu gönderdi. Prosor, mektubunda, "Hiç şüphe yok ki Hamas, üyelerine ve Gazze halkına değer vermiyor. Buna karşı İsrail, ateşkes kapsamında sunulan tüm önerileri kabul etti" iddiasında bulundu.

İsrail'in şiddete son verilmesi konusunda endişeli olduğunu öne süren Prosor, "Ancak İsrail, vatandaşları saldırılara maruz kaldıkça müzakereleri kabul etmeyecek" ifadelerini kullandı.

Mısır'da, söz konusu "geçici ateşkes" süresince "kalıcı" bir ateşkesin sağlanması için İsrail ile Filistinli gruplar arasında müzakereler yapılmıştı. Ancak şu ana kadar bir ilerleme kaydedilemedi.

aa



Bu haber 606 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,554 µs