En Sıcak Konular

İstanbulluları sevindirecek haber

8 Ağustos 2014 20:13 tsi
Feshane'deki Rumeli Günlerinin açılış programına katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, çıkışta basına açıklamalarda bulundu.

Son günlerde etkili olan yağışlarla ilgili soruların yanıtlayan Topbaş, küresel iklim değişikliklerinin yaşandığını belirterek, "Mevsim yağışları çok dengeli bir şekilde kendini göstermediği meteorolojik değişikliklere her gün tanıklık etmekteyiz. Bununla ilgili İBB olarak İstanbul için hazırlıklarımızı yapmaktayız" dedi.

"O KADAR ÇOK YAĞIŞ DÜŞMEKTEDİR Kİ, BUNUN ÖNÜNE GEÇİLMESİ ÇOK ZOR"

Topbaş şöyle konuştu: Bir noktada afet ölçeğinde diyebileceğimiz, metrekareye düşen yağış miktarına baktığımızda çok büyük ölçekteki yağışlarla ilgili bazı problemler yaşanmaktadır. Geçtiğimiz günlerde İzmir'de ve Sakarya'da birer vatandaşımız sel sularında hayatlarını kaybetti. Ayrıca bir çok maddi zarar da ortaya çıktı. İstanbul'da ise geçmiş yıllarla mukayese ettiğimizde maddi zararlar o kadar fazla değil. Çünkü ciddi dere ıslah çalışmaları yaptık. Ancak o kadar fazla yağış düşmektedir ki bunun önüne geçilmesi çok zor. İBB olarak biz 3 bin civarındaki ekibimizle ve bin 200'den fazla araç-gereç ile arazideyiz. Ekipler muhtemel sıkıntılı bölgelerde konuşlandı. Bu konuda İstanbul'da sıkıntı yaşanmaması noktasında AKOM'da bulunan arkadaşlarımız 24 saat boyunca teyakkuz esaslı bir çalışma yürütmektedirler. İstanbul'daki havalimanlarında dünden itibaren yağışlarla ciddi sıkıntılar yaşandı.  Yani mevsim ortalamalarının çok dışında, tahmin edilemeyecek ölçekte sıkıntılar yaşanmaktadır. Önümüzdeki günleri tahmin etmek zor ancak yine yağışlı günlerin devam edeceği söylenmektedir."

İSTANBUL'UN 15 GÜNLÜK SU İHTİYACI KARŞILANMIŞ OLDU

Konuşmasında yağışlarla birlikte İstanbul'daki barajların doluluk oranlarının arttığına da dikkat çeken Topbaş, "Geçen günlerde yağan yağmurlardan İstanbul'un 10 günlük su ihtiyacı karşılandı. Dün yapılan toplantıda İSKİ Genel Müdürümüzün bana verdiği bilgiye göre barajlarımızdaki doluluk miktarı yüzde 18,9 gibi bir rakam olduğunu söylediler. Bildiğiniz üzere 2007 yılında barajlarımızdaki doluluk oranı yüzde 7'lere kadar düşmüştü. Dün yağan yağmurla birlikte özellikle Büyükçekmece havzasının çok yüksek yağış aldığını metrekareye 75 kilogram ölçeğinde yağmurun düştüğünden bahsediliyor. Böylelikle İstanbul'un dünkü yağışlarla 15 günlük su ihtiyacı karşılanmış oldu. Ve yağışlar devam ettikçe bu sayılar artabilir. Sadece İstanbul'da değil, özellikle Melen, Istranca ve Yeşilçay bölgelerindeki yağışlar sebebiyle de su seviyesinin yükselmesiyle birlikte bizim o bölgelerden su alışımız da yükseldi. Ayrıca yağışlar İstanbul'daki havzalarda buharlaşma yoluyla su kaybını da önlemektedir. Böyle de birlikte bir getirisi var" dedi.

haber7

Bu haber 521 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,140 µs