En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu: Bizim milliyetçilik anlayışımız...

8 Ağustos 2014 19:51 tsi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bizim milliyetçilik anlayışımız bayrak sevgisidir" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı seçimi kapsamında Ankara'da seçim otobüsüyle şehir turu yaparak vatandaşları selamladı ve Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek istedi.
 
Güvenpark yanındaki CHP İl Başkanlığı önünde toplanan kalabalığa seslenen Kılıçdaroğlu, "Başbakan Kemal" sloganları üzerine, "Ona da sıra gelecek inşallah" ifadesini kullandı.
 
Tüm seçmenlerin ülkeye karşı sorumlulukları olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, vatandaşlardan sandık başına gitmelerini istedi.
 
Kılıçdaroğlu, "Hem oyumu kullanmayacağım, hem konuşacağım olmaz. Umuyorum tatilciler Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu değerlendiriyordur. Gelmeliler oylarını kullanmalılar. Oturursan, diktadan yanasın, çalışırsan demokrasiden yanasın. Özü budur bu işin" diye konuştu.
 
Bu seçimin siyasi partiler arasında yarış olmadığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Devletin tepesinde kavga olmaz. Eğer kavgadan yana, öfkeden yana birini seçecekseniz, adres belli Recep Tayyip Erdoğan. Eğer demokrasiden, özgürlükten, barıştan yana birini seçecekseniz onun da adresi belli; Ekmeleddin İhsanoğlu" dedi.
 
İhsanoğlu'nun cumhuriyetin değerlerine, kadın ve erkek eşitliğine, Mustafa Kemal Atatürk'ün devrimlerine sahip çıkan biri olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, böyle bir kişinin seçilmesi durumunda Türkiye Cumhuriyeti'nin itibarının güçleneceğini savundu.
 
ABD uçaklarının bugün Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünü vurduğunu bildiren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
 
"Recep Tayyip Erdoğan'ın ağzından 'IŞİD bir terör örgütüdür' sözünü duyan oldu mu? Birde sözde bu beyefendi, 'IŞİD'e laf etmeyelim, rehineler tehlikede' diyor. En büyük rehine sensin zaten, Türkiye'desin. IŞİD'in rehinesisin, ağzından laf bile çıkmıyor. IŞİD, Irak'ta Hazreti Yunus'un türbesini bombaladı, camileri bombaladı ses yok. Neymiş, IŞİD'in elinde rehine varmış, o rehineleri sen teslim ettin, Musul Konsolosluğundaki bayrağı sen indirttin. Şimdi sesin çıkmıyor ama bunun hesabını mutlaka soracağız."
 
Cumhurbaşkanının tarafsız biri olması gerektiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, 14 partinin desteğini alarak bir aday belirlediklerini anımsattı.
 
"Bizim milliyetçilik anlayışımız bayrak sevgisidir"
 
Demokraside çok önemli bir adım attıklarını ve İhsanoğlu'nu belirlediklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, demokrasilerin uzlaşma rejimi olduğunu söyledi.
 
"Seçim sizin, tercih sizin" diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
 
"Mütedeyyin yurttaşlarıma sesleniyorum; oyunuzu helalden yana mı haramdan yana mı kullanacaksınız? Helalden yana kullanacaksanız adresiniz belli; Ekmeleddin İhsanoğlu. Haramdan yana oy kullanacaksanız onun adresi de belli Recep Tayyip Erdoğan. Ben haram yemedim, kul hakkı yemedim demiyor. Ben cumhuriyetin değerlerine, ben bayrağıma bağlıyım demiyor. Ne diyor 'her türlü milliyetçiliği ayaklarımın altına aldım' diyor. Bizim milliyetçilik anlayışımız bayrak sevgisidir. Şimdi, kendisini milliyetçi kabul edip, AKP'ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum; sen eğer gerçek anlamda milliyetçiysen senin askerinin başına çuval geçirildi, o tarihte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dı. Eğer sen askerin başına çuval geçirten birine oy vereceksen, senin vatanseverliğinden şüphe duyarım."
 
İstanbul'da bir caminin kundaklandığını ve bir Kur'an-ı Kerim'in yakıldığını belirten Kılıçdaroğlu, CHP milletvekillerinin o Kur'an-ı, Meclis'e getirip gösterdiğini hatırlattı.
 
Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
 
"Recep Tayyip Erdoğan'ın ağzından bir kınama sözü bile çıkmadı. O değil miydi 'ben Müslümanım' diye ortada gezen. O nedenle bu seçim önemli bir seçimdir, sandığa gideceğiz, bu vatanseverlik görevidir. Bizi, bayrağımızı temsil eden bir adayı seçeceğiz. Seçeceğimiz aday, bir; yalan söylemeyecek. Öbürünü biliyorsunuz, yalanın ustası. Her adımı yalan, o doğru söylediği zaman haber oluyor. İki; cumhurbaşkanı adayının geçmişinin temiz olması lazım, arkasında şaibe olmaması lazım. Sabahın köründe Bilal oğlanı arayıp, 'oğlum paraları sıfırladınız mı?' dememesi lazım. Onun unvanını siz çok iyi biliyorsunuz. Bu arada bir gerçeğin altını çizmem lazım, havuz medyasını biliyorsunuz, adı haram medyası. Sizlerin vergileriyle kendilerine yandaş medya oluşturmak istiyorlar. İki gündür bu diktatör bozuntusu kalkıp, Doğan Grubu'na çatıyor. Bugün genel yayın yönetmeni ayrıldı. Buradan sesleniyorum; eğer Recep Tayyip Erdoğan'a teslim olacaksan o gazeteleri kapat. Yoksa adam gibi yayınını yap. Ülkeni, bayrağını seviyorsan, bir diktatör bozuntusuna teslim olmayacaksın."
 
"Dini siyasete alet ediyor..."
 
Daha önce katıldığı bir televizyon programında bir gazetecinin sorduğu soruyu yanıtladığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Hemen aldılar, üzerine yürüdüler, her türlü hakareti yaptılar. Neymiş dine saygısızlık yapmış. Sen koltuğunun altında tutuyorsun 'Bakara, makara dersin' o dine saygısızlık olmuyor, bir gazeteci soru soruyor, o saygısızlık oluyor. En büyük saygısızlığı dine karşı sen yapıyorsun, Recep Tayyip Erdoğan. Dini siyasete alet ediyor. Kur'an yakılıyor sesin çıkıyor mu? O nedenle işimiz kolay değil, bu tür adamlarla mücadele kolay değil. Sabah, öğle, akşam yalan söylerler" diye konuştu.
 
Kılıçdaroğlu, daha sonra yine vatandaşları selamlayarak Mamak'a hareket etti. Kılıçdaroğlu, Mamak'a giderken İç Cebeci Taksi Durağı'na uğrayacak, taksi esnafıyla çay içip, sohbet etti.
 
aa


Bu haber 503 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,280 µs