En Sıcak Konular

Paralel yapıya dava açıyor

8 Ağustos 2014 19:01 tsi
Metro Holding'in patronu Galip Öztürk, "SPK ve bir kısım yargı mensuplarınca gerçekleştirilen haksız işlemler ve kurulan kumpaslarla müvekkilinin bugüne kadar 200 milyon dolar zarara uğradığını" belirterek paralel yapı hakkında dava açmaya hazırlanıyor.

Başbakan Erdoğan, dün yaptığı konuşmada paralel yapının sadece siyaseti değil, iş dünyasını da dizayn etmeye çalıştığını ifade ederek iş dünyasına şu çağrıyı yapmıştı: "Ananaslar, rafineri işleri gelip gidiyor. Tehditler, şantajlar, kumpaslar yapılıyor. İş adamlarından haraç alınıyor. Kusura bakmayın birçok iş adamı bu konuda konuşmuyor, konuşun be, kimden ne aldılar, konuşun."

Erdoğan'ın bu çağrısının ardından Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk'ün avukatı Tuncay Çaltekin, müvekkili ve şirketleri hakkında yıllardır gerçekleştirilen haksızlıkların hesabının sorulması ve bu haksızlıklara başka kişilerin de uğramaması adına tüm sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulacağını bildirdi.

Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk'ün avukatı Tuncay Çaltekin, yaptığı yazılı açıklamada, müvekkilinin, dönemin özel yetkili Cumhuriyet savcısı Muammer Akkaş tarafından SPK uzmanlarından alınan yanlı ve usule aykırı raporlar dayanak gösterilerek, "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak" suçundan 14 ay tutuklu kaldığını hatırlattı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nca "kara para aklama" iddiasına ilişkin soruşturmada takipsizlik kararı verildiğini belirten Çaltekin, "Müvekkilimin haksız kazanç elde etmediği sabit olmuş, bu suretle hem İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davadaki haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla örgüt kurma iddiası hem de maniplasyon iddiasıyla İstanbul 40. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen dava konusuz kalmıştır" ifadelerini kullandı.

Her iki davanın temelinde de takipsizlik kararına konu olaydaki "sözde haksız menfaatin" yer aldığını aktaran avukat Çaltekin, şu bilgileri verdi:

"Bu karar ile haksız menfaatin bulunmadığı açıkça ortaya konulmuştur. Yine bu karar, daha önce SPK uzmanları tarafından düzenlenen raporlardaki haksız menfaat iddiasının esasında bulunmadığını, yani uzmanların maddi hakikate aykırı şekilde, yanlı rapor düzenlediklerini, bu kişilerin müvekkili ve şirketlerini bitirme gayreti taşıdığını ve müvekkilimin 'hakkımda kumpas kurdular' iddiasını doğruladığını göstermektedir. Müvekkilim ve şirketleri hakkında yıllardır gerçekleştirilen haksızlıkların hesabının sorulması ve bu haksızlıklara başka kişilerin de uğramaması adına tüm sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır."

 Avukat Çaltekin, "SPK ve bir kısım yargı mensuplarınca gerçekleştirilen haksız işlemler ve kurulan kumpaslarla müvekkilinin bugüne kadar 200 milyon dolar zarara uğradığını" belirterek, açıklamada şunları kaydetti:

"Müvekkilin yaşadığı mağduriyetlerin telafisi elbette mümkün değil. Ancak daha önce yargı mensupları ve kolluk güçleri hakkında gerçekleştirilen suç duyurusuna ek olarak SPK'da görev yapan müvekkilimin üzerinde oyunlar oynayan, düzenledikleri asılsız raporlarla müvekkilimin mağduriyetine neden olan uzmanlar hakkında da suç duyurusunda bulunulacaktır. Zorlama yöntemler ve şantajlarla müvekkilimden bugüne kadar milyonlarca lira yardım adı altında para alan ve şu an haklarında soruşturma yürütülen 'paralel yapı' adıyla anılan kişiler birer birer deşifre olurken, müvekkilim de yargı yoluyla hakkını aramaya devam edecektir."

aa


Bu haber 498 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,878 µs