En Sıcak Konular

Halk Bankası'ndan açıklama

8 Ağustos 2014 18:29 tsi
Halk Bankası, ABD Adalet Bakanlığı ya da finans otoritelerinin kendileri hakkında soruşturma yürüttüklerine dair herhangi bir bilgi ve belgenin mevcut olmadığını bildirdi.

Halk Bankası açıklamasına göre banka, dün bazı basın yayın organlarında ABD Adalet Bakanlığı ve finans otoritelerinin kendileri ve diğer kamu bankaları hakkında kara para aklama, İran ve Sudan'a uygulanan ambargoyu delme suçlaması ile resmi soruşturma başlattıkları şeklinde masa başında kurgulanan uydurma haberlere yer verildiğini ve bir milletvekilinin soru önergesinin bu haberlere dayanak olarak gösterildiğini kaydedildi.
 
Daha önce de bu ve benzeri iddialarla Türkiye'nin güzide kurumlarına nasıl saldırılarda bulunulduğunun kamuoyunun bilgisi dahilinde olduğu vurgulanan açıklamada, şu ifadelere de yer verildi:
 
"Şu konuyu açıkça belirtmeliyiz ki, ABD Adalet Bakanlığı ya da finans otoritelerinin bankamız hakkında soruşturma yürüttüklerine dair herhangi bir bilgi ve belge mevcut değildir. Bu kurum ve kuruluşların internet sitelerinde ya da açıklamalarında da böyle bir bilgi yoktur. Dolayısıyla, bu uydurma haberlerden ya da dedikodulardan yola çıkarak bu topraklarda, bu milletin ekonomik değerlerine saldırıda bulunulması hayret ve ibrete değer bir husustur.
 
Bu itibarla; hisseleri borsada işlem gören ve halka açık bir şirket olan bankamız hakkında bazı basın ve yayın kuruluşlarında yer verilen bu haberlere itibar edilmemesini, bundan böyle bankamıza yapılacak bu tür saldırılara karşı yasal haklarımızın korunması bakımından her türlü hukuki ve cezai başvurularda bulunulacağını kamuoyunun bilgilerine sunarız."

aa


Bu haber 493 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,704 µs