En Sıcak Konular

AKP’de 19 makam heyecanı

3 Eylül 2007 08:31 tsi
60. hükümetin ve AKP grup yönetiminin belirlenmesinin ardından AKP’de dün de TBMM’deki 17 ihtisas komisyonu başkanlığı ve 2 genel başkan yardımcılığı heyecanı yaşandı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, avukatı Haluk İpek’i ve dış politika d

Erdoğan başkanlığında AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) dün genel merkezde olağanüstü toplandı. MYK'da makam odası ve makam arabası tahsis edilen 17 ihtisas komisyon başkanlıkları ve Hayati Yazıcı ile Nazım Ekren bakan olması nedeniyle boşalan 2 genel başkan yardımcılığı için görüşmeler yapıldı.
     
     
Teşkilata yine avukat
     
Teşkilatlardan sorumlu avukatı Yazıcı’yı Başbakan Yardımcısı yapan Erdoğan yine eski avukatı olan Ankara milletvekili Haluk İpek’i teşkilattan sorumlu genel başkan yardımcılığına atadı. Yazıcı ve İpek geçmişte Erdoğan’ı avukat olarak aynı davalara girerek savunmuşlardı.
     
     
Danışmanını unutmadı
     
Erdoğan, ekonomiden sorumlu genel başkan yardımcısı Nazım Ekren'in yerine Dış ilişkilerden sorumlu genel başkan yardımcısı Şaban Dişli’yi kaydırdı. Dişli’nin yerine ise Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak da dış politika danışmanı ve İstanbul milletvekili Egemen Bağış’ı getirdi. Bağış, MYK'nın en genç genel başkan yardımcısı da oldu.
     
     
17 makam belirleniyor
     
Tek tek milletvekillerinin uzmanlık alanlarının incelendiği toplantıda sivil anayasa komisyonunda da olan İstanbul milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu’nun ismi TBMM Anayasa Komisyonu başkanlığı için de öne çıktı. Toplantıda merkez sağ ve soldan katılan isimlerin bir bölümü komisyon üyesi ve başkanı olarak görevlendirilmesi de gündeme geldi.
     
Sivil anayasayı hazırlayan ekibin içinde yer alan Mersin milletvekili Prof. Dr. Zafer Üskül'ün İnsan Hakları, K.Maraş milletvekili Prof. Dr. Mehmet Sağlam'ın Milli Eğitim Komisyonu ve eski DYP'li Ahmet İyimaya'nın Adalet Komisyonu başkanlığına getirilmeleri bekleniyor.
     
AKP'de ismi öne çıkan komisyon başkan adayları şöyle:
     
Anayasa Komisyonu: Prof. Dr. Burhan Kuzu, İçişleri Komisyonu: Ziyaettin Akbulut, Tarım-Orman Komisyonu: Prof. Dr. Vahit Kirişçi, KİT: Ünal Kacir, Plan-Bütçe Komisyonu: Prof. Dr. Sait Açba, Sağlık, Aile, Çalışma Komisyonu: Prof. Dr. Cevdet Erdöl, İnsan Hakları Komisyonu: Prof. Dr. Zafer Üskül, Milli Eğitim Komisyonu: Mehmet Sağlam, Adalet Komisyonu: Ahmet İyimaya.
     
milliyet



Bu haber 430 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,542 µs