En Sıcak Konular

Uçuşlarda operasyonel aksamalar devam ediyor

8 Ağustos 2014 13:51 tsi
Türk Hava Yolları'nın, dünkü hava koşullarından ötürü yapılamayan seferler nedeniyle uçuşlardaki operasyonel aksamalar devam ediyor.

Türk Hava Yolları'nın (THY), dünkü hava koşullarından ötürü yapılamayan seferler nedeniyle uçuşlardaki operasyonel aksamalar devam ediyor.
 
THY yetkililerinden alınan bilgiye göre, İstanbul'da dün akşam saatlerinde etkili olan yağış ve fırtına nedeniyle bazı seferler gerçekleştirilemedi. THY, dün akşam otele yerleştirilen 4 bin yolcunun yanı sıra Atatürk Havalimanı'nda bekleyişini sürdüren yolculara da şirket tarafından 10 binin üzerinde ikram servisi açtı.
 
THY,  dünkü hava şartlarında açık kalan Esenboğa, Bodrum, Antalya ve İzmir iç hatlarının yarı sıra bugün de Dalaman, Sivas, Kayseri, Trabzon ve Erzincan'a ek seferler gerçekleştirmeye başladı. Bazı seferlerde ise uçak tipi büyütülerek yolcu mağduriyeti en aza indirilmeye çalışıldı.
 
Bunların dışındaki illerde de 60 seferini karşılıklı iptal ettiği öğrenilen şirket, resmi internet sitesinden "İstanbul yolcularımızın dikkatine" başlığıyla yaptığı duyuruda, "İstanbul'da yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle kapanan İstanbul Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı kısmen tekrar iniş ve kalkış trafiğine açılmıştır. Yolcularımızın seyahatlerinden önce uçuşlarıyla ilgili son durumu www.thy.com adresinden veya 444 0 849 numaralı çağrı merkezimizden öğrenmelerini rica ederiz" ifadelerine yer verildi. Yurt dışı seferlerinden bazıların ise iptal edildiği öğrenildi.
 
Yetkililer, meteorolojiden alınan güncel bilgiler dahilinde aksayan seferlerin öğleden sonra normale dönmesinin planlandığını bildirdi.
 
Bu arada, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda da uçuşların kontrollü şekilde gerçekleştirildiği ancak hava şartlarına bağlı olarak zaman zaman gecikmelerin yaşandığı belirtildi.
 
Babasının cenazesini 5 gündür Muş'a götürmeye çalışıyor
 
Atatürk Havalimanı'nda, hava koşullarından ötürü gerçekleştirilemeyen veya gecikmeli seferler nedeniyle yolcuların bekleyişi sürüyor.
 
Yolculardan biri de babasının cenazesini memleketi Muş'a götürmeye çalışan Oktay Kaya. Babası Abdullah Kaya'nın (60) pazartesi günü Paris'te hayatını kaybettiğini anlatan Kaya, 14 akrabasıyla cenaze işlemleri için dün akşam saatlerinde Atatürk Havalimanı'na indiklerini söyledi. Kaya, dün akşam Erzurum'da olmayı planladıklarını, Muş'taki akrabaların da cenazeyi karşılamak için Erzurum'a geldiklerini belirterek, onların Muş'ta, kendilerinin burada mağdur olduğunu kaydetti.
 
Yeterli bilgi verilmemesi nedeniyle yetkilileri eleştiren Kaya, "Yetkililer, dün 20.00'den itibaren bir otele yerleştireceklerini söyledi. Ancak saat 02.00'ye kadar 4 otel dolaşarak, bir otele yerleştirebildiler. 07.15 uçağıyla gidecektik ama o uçak da iptal oldu. Babamın mezarı salı günü kazıldı. 4 gündür babamın cenazesini defnedemedik" diye konuştu.
 
"Kapadokya'ya otobüsle devam edeceğiz"
 
İptal olan yurt içi uçuşlardan mağdur olanların önemli bir kısmı ise Türkiye'ye tatil için gelen yabancı turistler.
 
Tayland'dan Türkiye'ye tatil için gelen 20 kişilik turist kafilesinden Marsha Chung da dün akşam saatlerinde İstanbul'a indiklerini söyledi.
 
Chung, dün akşam bir otelde misafir edildiklerini anlatarak, "Maalesef, bugün de hala buralardayız. 10 günlük bir tatil için Türkiye'ye gelmiştik. 3 günlük Kapadokya programının ardından Akdeniz ve Ege sahillerini gezmeyi planlıyoruz" dedi.
 
Türkiye'ye ilk defa geldiklerini belirten Chung, uçuşlarla ilgili net bir bilginin olmaması nedeniyle Kapadokya'ya otobüsle devam edeceklerini ifade etti.

aa


Bu haber 372 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,363 µs