En Sıcak Konular

Atalay: Dönerlerse kapımız açık olacak

8 Ağustos 2014 13:45 tsi
Başbakan Yardımcısı Atalay,"Dün Mahmur kampının boşaltıldığı bilgileri geldi. Oradan Türkiye'ye geçmek isteyenler var. Geri dönerlerse kapımız açık olacak" dedi.

Van'da dün gerçekleştirdiği temaslarının ardından sabah saatlerinde helikopterle Hakkari'ye gelen Başbakan Yardımcısı Beşir  Atalay, Vali Yakup Canbolat, Hakkari Belediye Eş Başkanı Dilek Hatipoğlu, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan ve kurum amirleri tarafından karşılandı.
 
Daha sonra Hakkari Valiliğine geçen Atalay, Vali Canbolat ve kurum müdürleriyle basına kapalı toplantı yaptı. Toplantının ardından gazetecilere açıklamada bulunan Atalay, cumhurbaşkanı seçimi öncesi liderleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçilmesi için çaba gösterdiklerini, bu nedenle vatandaşlardan daha fazla oy istediklerini belirtti.
 
Çözüm sürecinin en verimli dönemlerinin yaşandığına dikkati çeken Atalay, bu konuda vatandaşları bilgilendirmek ve değerlendirmelerini almak için Hakkari'ye geldiğini söyledi.
 
Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Atalay, bir gazetecinin, "Çözüm sürecinde askeri hareketlilik arttı. Sosyal medyada, 'YAŞ'ta savaş kararı alındı' şeklinde yorumlar var. Bunları nasıl değerlendiriyorsunuz?" yönündeki sorusuna, şu yanıtı verdi:
 
"Bu konular YAŞ'ta değil MGK'da görüşülür. Çözüm sürecini dikkatle yürütüyoruz. Süreç gayet iyi diyaloglarla ilerliyor. Bir yasa çıkardık, herkesi bağlıyor. Çözüm süreciyle ilgili olumsuzluk söz konusu değil, herkes bu konuya itina ediyor ama özellikle örgüt kesiminde vatandaşlara dönük yanlış işler yapılıyor. İş makinesi yakanlar var, vatandaşlara baskı yaparak haraç alanlar veya seçim öncesinde köylerde oy baskısı yapanlar var. Van'da bununla ilgili rapor aldım. Bu yanlışlar konusunda da uyarıyoruz. Çözüm sürecinde samimiyet var, artık taraflar birbirine güveniyor. Bunların önlenmesi lazım. Siyasiler bunu çok onaylamıyor ama geniş bir yapı var. Dolayısıyla bu konuları da takip ediyoruz ama yeni bir safhaya geçeceğiz. Daha somut yol haritası üzerinde çalışıyoruz. Bu daha belirleyici olacak. Sınırları iyi çizilmiş, herkes kendi üzerine düşeni yapacak. Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra yol haritası netleşecek. Sonra herkes bu çerçevede kendi üzerine düşeni yapacak."
 
Son günlerde Irak'ta yaşanan gelişmelerle ilgili yöneltilen soruları da yanıtlayan Atalay, Türkiye'nin IŞİD'le ilgili tavrının belli olduğunu ve şu anda IŞİD'in ellerinde Türk diplomatların bulunduğunu anımsattı.
 
"IŞİD'i terör örgütü olarak görüyoruz"
 

Atalay, IŞİD'i terör örgütü olarak gördüklerine işaret ederek, şunları kaydetti:
 
"O konuda bizim tavrımızı herkes biliyor. Bölgede ciddi kriz yaşanıyor. Irak şu anda en sorunlu olan bölge. Suriye'de olaylar uzun zamandır devam ediyor. Gazze'de büyük katliamlar oldu, 2 bine yakın insan hayatını kaybetti. Türkiye bütün bu olaylar içinde daha güvenli liman ve bölgelerin hepsine hem siyasi manada müdahalelerimiz oluyor hem insanı yardım gönderiyoruz.
 
Irak'ta yeni gelişmeler var. Dün itibariyle Mahmur kampının boşaltıldığı bilgileri geldi. Oradan Türkiye'ye geçmek isteyenler var. Çoğu zaten bizim vatandaşlarımız. Hakkari civarından gitmiş, Çukurca, Uludere ilçelerinden ve köylerinden olumsuz şartlar nedeniyle gitmişlerdi. Onlar geri dönerlerse kapımız açık olacaktır, sınırlarımızdan içeri gireceklerdir."
 
Valilik ziyaretinin ardından yaya olarak Hakkari Belediye Başkanlığına geçen Atalay, yol üstündeki esnaf ve vatandaşlarla bir süre sohbet edip sorunlarını dinledi.

aa

 

Bu haber 406 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,687 µs