En Sıcak Konular

First Lady sayfası kapandı

3 Eylül 2007 08:17 tsi
First Lady sayfası kapandı Köşk sitesine 'türban' rötuşu... Cumhurbaşkanlığı resmi sitesindeki 'Sayın Hanımefendinin Özgeçmişi' başlıklı bölüm, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı olmasıyla kaldırıldı.

Köşk’ün internet sitesindeki ‘Sayın Hanımefendi’ bölümü kaldırıldı.11. Cumhurbaşkanı Gül’ün özgeçmişinde “evli ve 3 çocuk babasıdır” yazıyor, Hayrünnisa Hanım’ın adı geçmiyor.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, verdiği ilk iki resepsiyona “eşleri” davet etmezken, sanal ortamda da “eşsiz” kaldı. Çankaya Köşkü’nün internet sitesi yenilenirken “Sayın Hanımefendi” bölümü çıkartıldı. Hayrünnisa Gül’ün adı, eşinin kişisel internet sayfasında da geçmiyor.

9. Cumhurbaşkanı Demirel ve 10. Cumhurbaşkanı Sezer dönemlerinde, Cumhurbaşkanlığı’nın www.cankaya.gov.tr adresli internet sitesinde Cumhurbaşkanı ve eşinin özgeçmişleri yer alıyordu. Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından yenilenen siteye Hayrünnisa Gül’ün özgeçmişinin konmaması ve Hayrünnisa Hanım’ın isminin Gül’ün özgeçmişinde dahi bulunmaması dikkat çekti.

Kendi de çıkardı...


Hayrünnisa Gül’ün ismi, Abdullah Gül’ün www.abdullahgul.gen.tr adresli şahsi internet sitesinde de geçmiyor. Burada da, Gül’ün Çankaya Köşkü’nün resmi internet sitesindeki özgeçmiş yayımlanıyor. Gül’ün şahsi internet sitesinin portre bölümünde 327 ayrı fotoğraf yayımlanıyor. Bu fotoğraflar arasında da Hayrünnisa Hanım’a rastlamak oldukça güç. Portre bölümünde yayımlanan Hayrünnisa Gül’ün yalnızca 2 kare fotoğrafını bulabilmek için 222 kare fotoğrafı geçmek gerekiyor. Fotogaleri bölümünü açmak için ise Gül çiftinin ABD Başkanı George Bush çiftiyle birlikte çekilmiş fotoğrafını tıklamak gerekiyor.

Dikkat çeken bir diğer nokta da, fotfoğraf albümünde yer alan “Cumhurbaşkanı” bölümündeki 37 fotoğraftan 26’sında askerlerin olması. Gül’ün “www.abdullahgul.gen.tr” adresindeki internet sitesinde, Gül’ün cumhurbaşkanlığına seçilmesinin ardından bazı değişiklikler yapılmıştı. Sitenin sol köşesine “Abdullah Gül-Cumhurbaşkanı” ibaresi eklenirken, “Son Eklenen Resimler” başlığı altında cumhurbaşkanlığı seçim süreci ve Gül’ün cumhurbaşkanı seçildiği gün düzenlenen törenlere ilişkin fotoğraflar sunulmuştu. Dikkat çeken diğer bir nokta da fotoğraflar albümünde yer alan “Cumhurbaşkanı” bölümündeki 37 fotoğraftan 26’sında askerin olması.
Merak edilen ise Köşk’te geleneksel 29 Ekim resepsiyonunda objektiflere nasıl bir fotoğrafın yansıyacağı. Cumhurbaşkanları bu resepsiyonlara eşleriyle birlikte ev sahipliği yapıyorlar. AKP’nin iktidara gelmesinden bu yana gerek Gül, gerekse Başbakan Erdoğan eşlerini Köşk’teki davetlere götürmediler. Ancak bu durumdan rahatsız olan AKP’liler Sezer’e olan tepkilerini geçen yıl, “Seneye inşallah eşlerimizle birlikte gideceğiz” diyerek göstermişlerdi.

Sitede Sezer çiftinin fotoğrafı da yer alıyor

Cumhurbaşkanlığı’nın www.cankaya.gov.tr adresli internet sitesinde Sezer çiftinin fotoğraflarının da yer aldığı “Sayın Hanımefendi” bölümünde Semra Sezer’in özgeçmişi şu şekildeydi: “17 Ağustos 1944 gününde Ankara’da doğdu. 1961 yılında Yenimahalle Kız Lisesi’ni, daha sonra Ankara Atatürk İlköğretmen Okulu’nu bitirdi. Dicle ve Yozgat’ta öğretmenlik yaptı. 1996 yılında Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümünde lisans öğrenimini tamamladı. 28 Ocak 2000’da emekli oldu.”

İnternet sitesinde dikkat çeken bir diğer unsur, Hayrünnisa Gül’ün adının Abdullah Gül’ün özgeçmişinde dahi hiç geçmemesi. Cumhurbaşkanının özgeçmişinde “İngilizce bilen Abdullah Gül evli ve üç çocuk babasıdır” ifadesi yer alıyor. Oysa, diğer 10 Cumhurbaşkanının özgeçmişlerinde eşlerinin adları yazılı bulunuyordu. Önceki cumhurbaşkanlarının özgeçmişlerinde yer alan satırlar şöyle:

* 1964 yılında Semra Hanım’la evlenen Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer üç çocuk babasıdır.

* Süleyman Demirel 1948 yılında Nazmiye Hanım’la evlendi.

* 1954’de Semra Hanım’la evlenen Turgut Özal’ın üç çocuğu bulunuyordu.

* 1944 yılında Sekine Hanım’la evlenen Kenan Evren üç çocuk babasıdır.

* 1944 yılında Emel Hanım’la evlenen ve üç çocuğu olan Fahri Korutürk, 12 Ekim 1987 gününde vefat etti.

* 1929 yılında Atıfet Hanım’la evlenen ve üç çocuğu olan Cevdet Sunay 22 Mayıs 1982 gününde vefat etti. 

* 1927 yılında Melahat Hanım’la evlenen ve bir çocuğu olan Cemal Gürsel, 14 Eylül 1966’da vefat etti. 

* 1903 yılında Reşide Hanım’la evlenen ve üç çocuğu olan Celal Bayar, 22 Ağustos 1986’da vefat etti.

* 1916 yılında Mevhibe Hanım’la evlenen İsmet İnönü üç çocuk babasıydı. 

* 29 Ocak 1923’te Gazi Mustafa Kemal, Latife Uşaklıgil ile 5 Ağustos 1925’e kadar sürecek evliliğini yaptı.

Dünyada ‘eşsiz’ yazılmıyor

Başta ABD ve Rusya olmak üzere dünya genelinde devlet başkanlarının internet sitelerinde genel olarak First Lady ile ilgili bilgiler de geniş yer alıyor. ABD’de Laura Bush, özel günlerdeki mesajlarını başkanlık sitesinden duyurabiliyor. Rusya’da Lyudmila Putina’nın kişisel bilgileri ve Vladimir Putin ile çekilmiş fotoğrafları da başkanlık sitesinde yer alıyor.

Birlikte görüntü vermediler

Abdülkadir Gül, Cumhurbaşkanı seçilmesinden bu yana Eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte görüntülenmedi. Zafer Haftası boyunca düzenlenen askeri törenlere yalnız katılan Gül, 5 Eylül’de vereceği ilk resepsiyonu da sabah saatlerine alarak “çalışma toplantısı” formatı kazandırdı. Böylece davet “eşsiz” hale dönüştürüldü. Gül, seçildiği gün tebrikleri toplu halde kabul etmiş, bu kutlama da “eşsiz” gerçekleşmişti.
Gül’ün şahsi internet sitesinin portre bölümünde 327 ayrı fotoğraf yayımlanıyor. Bu fotoğraflar arasında da Hayrünnisa Hanım’a rastlamak oldukça güç. Portre bölümünde yayımlanan Hayrünnisa Gül’ün yalnızca 2 kare fotoğrafını bulabilmek için 222 kare fotoğrafı geçmek gerekiyor.

vatan



Bu haber 680 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,815 µs