En Sıcak Konular

Sağlık Bakanlığı'ndan ''Ebola'' broşürü

8 Ağustos 2014 13:05 tsi
Sağlık Bakanlığı, Batı Afrika’daki bulaşıcı ve salgın durumdaki Ebola hastalığı ile ilgili, vatandaşları bilgilendirmek için broşür hazırlattı.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürü Hüsem Hatipoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Genel Müdürlüğün, uluslararası giriş noktalarında ve Türk boğazlarında sağlık hizmeti sunan, ülkenin tarihi bir kuruluşu olduğunu belirtti.
 
Müdürlüğün ana görevlerinden birinin, uluslararası yayılımı olan bulaşıcı ve salgın hastalıkların ülkeye girmesini önlemek için uluslararası havalimanı, liman ve kara hudut kapılarında gerekli her türlü tedbiri almak ve aldırmak olduğunu ifade eden Hatipoğlu, "Genel Müdürlüğümüz, Osmanlı'dan günümüze kadar yaklaşık iki asırdır kesintisiz hizmet vermektedir. Kurumumuz, geçtiğimiz yıllardaki SARS, kuş gribi, domuz gribi ve günümüzdeki küresel salgın hastalıklarında uyguladığı acil müdahalelerle, ülkemizin önemli bir kamu kuruluşu olduğunu ortaya koymuştur" dedi.
 
"Kontrol altına alınamazsa dünya salgını haline gelebilme riski var"
 
Hatipoğlu, yurt dışından gelecek her türlü enfeksiyonun yanında, Batı Afrika'da görülen Ebola virüs hastalığını da yakından takip ettiklerini, www.hssgm.gov.tr internet sitesinden salgının seyrine ilişkin güncel bilgileri yayınladıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:
 
"Hastalıktan korunma tedbirlerine dair önerileri de kamuoyu ile paylaşıyoruz. Bir ay önce Ebola virüs hastalığı gündemimizde yokken Gine, Liberya ve Sierra Leone ülkelerindeki Ebola salgını ile ilgili bilgilendirmelerimizi kamuoyu ile paylaşmıştık. Şu an için Ebola'nın, Batı Afrika bölgesinde seyretmekte olsa da eğer kontrol altına alınamazsa dünya salgını haline gelebilme riski var. Bu gibi durumlarda önemli olan, enfeksiyon belirtileri, bulaşma yolları ve korunma yöntemlerinin iyi şekilde kamuoyuna anlatılmasıdır. Bu amaçla Sağlık Bakanlığı olarak vatandaşlarımızı Ebola hastalığı konusunda bilgilendirmek amacıyla broşürler hazırlamış durumdayız. Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu, Ebola virüs hastalığı ile ilgili gelişmeleri çok yakından takip etmektedir."
 
"Gerekli tedbirlerimizi almış durumdayız"
 
Türkiye Halk Sağlığı Kurumu ile organize şekilde Afrika'nın riskli bölgelerinden dönen vatandaşları dikkatli şekilde izlediklerini dile getiren Hatipoğlu, bölgeden dönen vatandaşlara, Ebola belirtilerinin görüldüğü en küçük durumda en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalarını önerdiklerini aktardı.
 
Hatipoğlu, erken teşhis konulan hastaların hayatta kalma şansının daha yüksek olduğuna işaret ederek, "Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü olarak, bütün çalışanlarımızla gerek Ebola hastalığı olsun gerekse diğer bulaşıcı ve salgın hastalıklar olsun, bunlarla ilgili gerekli tedbirleri almış durumdayız. Ebola'daki tüm enfeksiyon riskleri hakkında, bu yıl 32'den 43'e çıkardığımız Genel Müdürlüğümüze bağlı Seyahat Sağlığı merkezlerimizden de bilgi alınabilir. Ayrıca www.seyahatsagligi.gov.tr internet sitemizden ve 7 gün 24 saat hizmet veren (0212) 444 77 34 numaralı Seyahat Sağlığı Danışma Hattı'ndan yararlanabilirler" diye konuştu.

aa


Bu haber 1,042 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,190 µs