En Sıcak Konular

NATO'dan Ukrayna'ya yardım sözü

8 Ağustos 2014 12:03 tsi
NATO Genel Sekreteri Rasmussen, Ukrayna'ya, Rusya'ya karşı koyabilmesi için danışma ve diğer malzeme yardımı yapma sözü verdi.

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ile yaptığı görüşmede, NATO'nun Ukrayna'ya danışman ve malzeme yardımı yapmaya hazır olduğunu söyledi.

Rasmussen Kiev'de yaptığı açıklamada, Rusya'yı ayrılıkçıları desteklemek ve Ukrayna'da istikrarsızlığın devam etmesini sağlamakla suçladı. Ukrayna'nın doğusundaki gerginlik nedeniyle bölgede özgürlük ve geleceğin tehdit altında kaldığını belirten Rasmussen, Moskova'dan sınırdaki birliklerini geri çekmesini taleb etti.

Twitter'de yazdığı mesajında Rasmussen, 'Ukrayna halkının özgürlük için yaptığı savaşta gösterdiği cesarete hayran oluyorum.' ifadesini kullandı.

Poroşenko, NATO Genel Sekreteri Rasmussen'e Ukrayna'nın yabancılara verilen en yüksek dereceli madalyası olan 'Özgürlük Madalyası'nı verdi. Ukrayna Cumhurbaşkanlığı tarafından verilen demeçte Rasmussen'in uzun yıllardan beri Ukrayna'nın dostu olduğu kaydedildi.

NATO, Rusya'yı geçen haftalarda sınırdaki asker sayısını 12 binden 20 bine çıkartmakla suçluyor. Rusya'nın Ukrayna'da barışı sağlamak bahanesiyle bölgeyi işgal etmesinden korkuluyor.

Rusya'nın Avrupa'dan gıda ürünleri ithalatını yasaklamasına da değinen Rasmussen, Rusya'nın Ukrayna'ya karışmaya devam etmesi halinde daha etkili yeni ekonomik yaptırımların kararlaştırılacağı konusunda hiçbir şüphesi bulunmadığını kaydetti.



Bu haber 396 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,634 µs