En Sıcak Konular

CHP'li muhaliflerden Baykal'a istifa çağrısı

2 Eylül 2007 23:59 tsi
CHP'li muhaliflerden Baykal'a istifa çağrısı CHP içindeki muhalifler, başkentte reklam panoları aracılığı ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a ''istifa et'' çağrısında bulundu.. Muhalifler baykal için bir de 'İstifa mitingi' planlıyor!

CHP, 9 Eylül'deki kuruluş yıldönümü kutlamalarını seçim sonuçlarının gölgesi altında gerçekleştirecek. Genel Merkez, Anıtkabir programını 100 bin kişilik bir gösteriye dönüştürmeye hazırlanırken, muhalif hareket de aynı gün parti genel merkezi önünde olacak. Muhalifler, başkentte reklam panoları aracılığı ile CHP lideri Deniz Baykal'a ''istifa et'' çağrısında bulundu.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün başını çektiği hareket, kuruluş yıldönümüne bir hafta kala, Baykal'a "istifa et" çağrısında bulundu.

İzmir'de CHP'li milletvekilleri, belediye başkanları ve il örgütüyle bir araya gelen baykal, CHP'nin kuruluş yıldönümü olan 9 Eylül'de Türkiye'nin dört bir yanından partilileri ve vatandaşları Anıtkabir'de yapılacak törene davet edeceklerini açıkladı.

Protesto eylemi hazırlığı

Baykal, kuruluş yıldönümünün partinin seçim sonrası yeni sürece 'başlayacağı gün' olacağını söyledi ve "Kendi aramızdaki ikilemleri bırakıp, birbirimize güç verelim" mesajı verdi. Ancak, muhalif hareket 9 Eylül'de protesto eylemi yapmaya hazırlanıyor.

Muhalif hareketi yürüten Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül 9 Eylül sabahı saat 09.00'da parti genel merkezi önünde "Baykal istifa mitingi" düzenlemeyi planlıyor.

84'üncü kuruluş yıldönümü için billboardlar aracılığı ile tanıtım atağı gerçekleştirmeyi düşünen genel merkeze karşı da muhalifler erken davrandı.

9 Eylül'e bir hafta kala Ankara'da reklam panolarında siyah zemin üzerine yazılan "Sayın Baykal lütfen gereğini yapın" sloganlı afiş dikkat çekti.

CHP 84'üncü yaşına bu tartışmalar altında girmeye hazırlanırken, tüm dikkatler yeniden yapılanma hedefi ile 2008 Ocak ayında yapılması planlanan kurultaya çevrildi. 

haber7



Bu haber 280 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,645 µs